Een bavarois met fruit geeft je bavaroistaart vaak net een lekker fris smaakje. In deze taart maak je een pudding met ananas.
Heerlijk natuurlijk, maar let daarbij wel goed op! De ananas kan het eindresultaat net een beetje verpesten. Wij geven je tips hoe je daar mee om moet gaan.
Bakbenodigdheden
- Springvorm met een diameter van 20 centimeter
- Taartpan met een diameter van 15 centimeter
- Taartring
- Spuitzak
- Steelpan
- Blender
- Koffiefilter
- Staande mixer met toebehoren
- Garde
- Kaasdoek
Voorbereiding van de bavaroistaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Geklaarde ananas punch
- Verwarm de kokosmelk in een steelpan.
- Doe de overige ingrediënten in een andere kom.
- Giet de ingrediënten over de warme kokosmelk en laat dit schiften. Laat het mengsel 30 minuten staan.
- Zeef de cocktail door een kaasdoek.
- Zeef de cocktail vervolgens nogmaals door een koffiefilter en laat het staan, zodat het door blijft druppelen.
Cake
- Doe de witte azijn en de kokosmelk in een kom en meng dit door elkaar.
- Doe de droge ingrediënten in een andere kom en meng dit door elkaar.
- Voeg de olie en de aquafaba beetje bij beetje toe aan de kokosmelk. Stop met mengen als het één geheel is geworden.
- Giet het beslag op een bakplaat.
- Bak de cake in 20 minuten gaar.
- Laat de cake afkoelen tot de opbouw van de bavaroistaart.
Decoratie
- Snijd de ananas in ringen en leg deze in een bloemvorm.
Vegan slagroom
- Doe de kokoscrème in een kom en klop deze stijf.
- Zeef de maïzena en de poedersuiker boven de kokoscrème en meng dit goed door.
- Voeg op het laatste moment de vanille toe en meng dit goed door.
- Zet de slagroom in de koelkast tot de opbouw van de bavaroistaart.
Doorzichtige geleilaag
- Verwarm 250 milliliter water, 50 gram suiker, een aantal druppels kokos-extract en 1 pakje plantaardige gelatine in een steelpan.
- Giet het in een cakevorm met een diameter van 20 centimeter.
- Zet de cakevorm in de koelkast tot de gelei volledig is opgesteven.
- Haal de geleilaag uit de koelkast en leg hier de eetbare bloemen, frambozen en de ananas bloemen op.
- Herhaal de eerste stap voor een tweede laag gelei.
- Giet de tweede laag over de eerste laag gelei en zet weer in de koelkast tot het volledig is opgesteven.
Roze geleilaag
- Doe de ananaspunch, bietensap en plantaardige gelatine in een steelpan en verwarm dit.
- Giet het in een bakvorm met een diameter van 20 centimeter.
- Zet de bakvorm in de koelkast tot het is opgesteven.
Gele geleilaag
- Doe de ananaspunch en plantaardige gelatine in een steelpan en verwarm dit.
- Giet het in een bakvorm met een diameter van 15 centimeter.
- Zet de bakvorm in de koelkast tot het is opgesteven.
Opbouw van de geleilagen
- Haal de doorzichtige geleilaag uit de koelkast en leg hier de gele en roze geleilaag op.
- Verwarm wederom 250 milliliter water, 50 gram suiker, een aantal druppels kokos-extract en 1 pakje plantaardige gelatine in een steelpan.
- Giet dit mengsel over de andere geleilagen heen.
- Verdeel een aantal eetbare bloemen over de gelei en zet de vorm in de koelkast.
Bavarois
- Verwarm de ananaspuree, bietensap, suiker en plantaardige gelatine in een steelpan.
- Klop de kokoscrème in een andere kom stijf.
- Spatel voorzichtig het ananasmengsel door de kokoscrème.
- Giet de bavarois over de geleilagen heen.
- Zet de vorm in de koelkast en laat het geheel volledig opstijven.
Opbouw van de bavaroistaart
- Snijd een cirkel met een diameter van 20 centimeter uit de cake en leg deze bovenop de bavarois.
- Draai de taart voorzichtig ondersteboven op een taartplateau.
- Decoreer de bavaroistaart met kokosslagroom en kokossnippers.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.