Bakbenodigdheden
- Springvorm met doorsnede van 25 centimeter
- Bakpapier
- Kom
- Paletmes
Voorbereiding voor arretjescake
- Vet een springvorm met doorsnede van ongeveer 25 centimeter in.
- Plak eventueel bakpapier aan de binnenkant van het blik.
- Hak de biscuits in kleine stukjes van ongeveer 1 tot 2 centimeter.
Arretjescake
- Smelt de boter in een pan op een medium vuur en blijf roeren tot het helemaal gesmolten is.
- Voeg de chocolade, agavesiroop, het merg van het vanillestokje en de 1/2 theelepel zout toe. Blijf roeren tot alle ingrediënten zijn gesmolten en opgenomen.
- Zet het vuur uit.
- Mix in een kom de cacaopoeder, plantaardige melk en de eetlepel gemalen koffie tot de cacao helemaal is opgenomen en het mengsel een kleverige pasta is geworden.
- Voeg het cacaomengsel toe aan het botermengsel en blijf roeren tot het helemaal is opgenomen.
- Voeg als laatste de gehakte biscuits toe en meng voorzichtig door het mengsel. Zorg dat alle biscuits helemaal zijn opgenomen.
- Stort het beslag in de springvorm en strijk het glad.
- Zet de springvorm in de koelkast en laat het hier 2 uur opstijven.
Ganache
- Doe de plantaardige melk met de vegan boter in een pan.
- Zet het op een laag vuurtje en laat het opwarmen tot de boter gesmolten is.
- Doe de gehakte chocolade in een kom .
- Schenk vervolgens het melk/botermengsel over de chocolade en zet apart voor een minuut of 2 zodat de chocolade kan smelten.
- Roer het nogmaals goed door tot het een egaal mengsel is.
Opbouw van de arretjescake
- Haal de arretjescake uit de koelkast, maak de ring los van de cake en zet de cake op een bord.
- Giet de ganache over de bovenkant van de cake en zorg dat de hele bovenkant bedekt is.
- Zet de arretjescake nog voor een minuut of 30 terug in de koelkast om op te stijven.
Vaker bakken zonder oven?
Dit is een recept van MAXVandaag.nl
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.