Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- Staafmixer
- Klein paletmes
- Kleine glaasjes
- Taartzaag
- Spuitzakken
- Vierkant bakblik van 30 centimeter
- Sjabloon voor tulpen
- Bakpapier
- Bakplaat
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
- Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zet de glaasjes neer waar je de koekjes in vormt.
Frangipane cakebeslag
- Meng de poedersuiker met het amandelmeel.
- Voeg 1 ei, het vanille- en amandelextract en de zout toe en meng tot een gladde spijs.
- Klop de boter en de suiker erdoor.
- Voeg hier 1 voor 1 de eieren aan toe en meng tot een luchtig geheel.
- Mix hier rustig met de handmixer de bakpoeder en bloem door.
- Stort het cakebeslag in het bakblik.
- Bak de cake gaar in 35 minuten tot een prikker er droog uitkomt.
Perzikcompote
- Ontdoe de perziken van hun huid en snijd ze fijn.
- Verwarm ze samen met de suiker, een kneepje limoensap en een eetlepel water.
- Laat even pruttelen tot de suiker is opgelost.
- Mix de compote met de staafmixer tot jam structuur.
Verveine botercrème
- Zeef de bloem.
- Meng met de suiker, zout en havermelk in een pannetje.
- Verwarm, terwijl je goed blijft roeren, tot het indikt.
- Stort het melkpapje op een plaatje, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de boter luchtig en wit.
- Voeg beetje bij beetje het melkpapje toe en klop door tot een witte creme.
- Voeg likeur naar smaak toe.
- Mix daarna de luchtbellen uit de botercrème.
- Schep 2 bakjes botercrème apart.
- Kleur het ene bakje rood en het andere blauw.
- Doe in spuitzakken.
Tulpenkoekjes
- Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden.
- Maak de boter glad met een spatel.
- Voeg de poedersuiker toe en meng tot een geheel.
- Mix het eiwit en vanille-extract erdoor tot een glad geheel.
- Voeg amandelpoeder en de bloem toe.
- Breng het deeg tot slot op kleur met de kleurstoffen.
- Leg je sjabloon op het bakpapier op de bakplaat.
- Stort een beetje beslag op de mal en strijk het glad met het paletmes.
- Herhaal tot je evenveel koekjes als glaasjes hebt.
- Bak de tulpenkoekjes voor 10 minuten.
- Laat ze kort uitharden en vorm ze dan in een glaasje.
- Doe de koekjes weer terug in de oven en bak ze nogmaals 10 minuten.
- Snijd de perzik in kleine stukjes.
- Vul de tulpen met een beetje rode botercrème en een stukje perzik.
Opbouwen
- Snijd de cake in 4 vierkanten van 15 centimeter.
- Gebruik 3 cakes voor de onderste taart.
- Vul ze met compote en stapel ze op elkaar.
- Snijd het laatste stuk cake weer in vieren en stapel daarvan 2 cakes gevuld met compote op elkaar. De overige 2 cakes houd je over.
- Plaats de kleine taart op de grote.
- Strijk de buitenkant glad af met witte botercrème.
- Versier de vaas met blauwe botercrème.
- Leg de tulpenkoekjes op de hoeken zodat het eruit ziet alsof ze in de vaas zitten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.