Met ramen van glinsterend isomalt, dakpannen van royal icing en gras van appel crumble is dit een heel erg lekker droomhuis.
Bakbenodigdheden
- Uitstekers rond en vierkant
- 3 vierkante springvormen
- Siliconenvorm rond
- Staafmixer
- Magnetron
- Staande mixer en toebehoren
- Kommen
- Spatel
- Garde
- Bakplaat
- Bakpapier
- Staafmixer
- Steelpan
- Spuitzakken
- Spuitmondjes
- Deegroller
- Rooster
- Suikerthermometer
Voorbereiding voor het droomhuis
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
Biscuit
- Meng de bloem, kristalsuiker, bakpoeder en een snufje zout in een kom goed door.
- Voeg de boter toe en meng dit goed door.
- Doe de karnemelk, eieren en vanille-extract in een kom en meng dit goed door.
- Voeg de plantaardige olie toe aan het botermengsel.
- Voeg snel het karnemelkmengsel toe aan het botermengsel en meng dit op een hoge snelheid goed door.
- Giet het beslag, als het dik en luchtig is, op een bakplaat en strijk het glad.
- Bak de cake gaar in ongeveer 25 minuten en laat afkoelen tot de opbouw van het droomhuis.
Appel crumble
- Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
- Doe de appelblokjes, kristalsuiker en kaneel in een kom en meng dit goed door.
- Doe de bloem, ongezouten roomboter, citroensap en kristalsuiker in een kom. Wrijf dit met je vingertoppen tot een crumble.
- Voeg de groene kleurstof toe.
- Verdeel de appelvulling over een bakplaat en verdeel hier de groene crumble overheen.
- Bak de apple crumble gaar in 30 tot 40 minuten op 180 graden.
- Haal de apple crumble uit de oven en laat het afkoelen tot de opbouw van het droomhuis.
Gemberkoek
- Zeef de bloem, baking soda, gemberpoeder en kaneel boven een kom en meng dit goed door.
- Doe de boter en basterdsuiker in een kom en meng dit tot een luchtig geheel.
- Voeg het ei en de melasse toe aan het botermengsel en meng dit goed door.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng dit tot een stevig deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het voor 60 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 centimeter.
- Snijd de muren en het dak van het huis uit het deeg.
- Bak de koekjes gaar in 12 tot 15 minuten.
- Haal de koekjes uit de oven, laat ze even afkoelen op een bakplaat.
- Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.
Frambozen cremeux
- Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Pureer de frambozen en zeef ze om de zaadjes te verwijderen.
- Doe de frambozenpuree en kristalsuiker in een steelpan en verwarm dit op middelhoog vuur.
- Doe de eidooiers in een kom en klop dit los.
- Giet het warme frambozenmengsel langzaam over de eidooiers, terwijl je goed blijft roeren.
- Doe het mengsel terug in de steelpan en verwarm dit op laag vuur, terwijl je constant blijft roeren.
- Haal de steelpan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg dit toe aan het mengsel.
- Laat het mengsel afkoelen tot 40 graden.
- Voeg de ongezouten roomboter toe en pureer dit glad met een staafmixer.
- Laat de frambozen cremeux afkoelen in de koelkast.
Botercrème
- Verwarm de suiker en het water in een steelpan tot 120 graden.
- Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop dit tot zachte pieken.
- Voeg de suikersiroop langzaam bij de eiwitten als het een temperatuur heeft van 120 graden. Blijf goed kloppen op middelhoge snelheid.
- Klop de meringue op tot het dik is en het afgekoeld is tot kamertemperatuur.
- Voeg beetje bij beetje de ongezouten roomboter toe en meng dit goed door.
- Voeg het merg van 1 vanillestokje toe en meng dit goed door.
- Verdeel de botercrème in 3 gelijke delen en voeg aan 1 deel lichtblauwe kleurstof toe, aan 1 deel groene kleurstof en aan 1 deel cacaopoeder.
Droomhuis decoratie
- Leg een siliconen bakmat of een bakpapiertje op een hittebestendige ondergrond.
- Doe de isomalt en iets minder dan een halve eetlepel water in een steelpan en verwarm dit al roerend tot 165 graden.
- Giet de isomalt in de juiste vormen en laat het volledig afkoelen.
Opbouw van het droomhuis
- Leg een laag biscuit op een grote, houten plank.
- Op de plek van het huisje plaats je een dubbele laag cake en verdeel hier een laagje frambozen cremeux overheen.
- Smeer de hele bodem in met een laagje frambozen cremeux.
- Verdeel een laagje apple crumble over de frambozen cremeux, behalve op de plek van het huis en het zwembad.
- Plaats de isomalt decoratie in de gemberkoek en benadruk dit met zwart fondant.
- Bouw het huis op met de gemberkoek en lijm dit vast met royal icing.
- Plaats op de verhoogde laag biscuit, onder het huis, de kleine koekjes langs de rand omhoog.
- Maak een pad met gemberkoekjes.
- Decoreer de droomhuis taart met vers fruit en eetbare bloemen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.