Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160˚C.
Deeg
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit met een scherp mesje.
- Doe de boter in een mengkom samen met vanillemerg, poedersuiker en een snufje zout. Mix kort door tot de suiker is opgenomen.
- Voeg bloem toe en mix tot een glad deeg.
- Hel het deeg over op een werkbank en kneed even door.
- Rol het deeg uit tot een deegplak van 14 x 39 cm. Snijd er vervolgens twee plakken van 7 cm van. Gebruik een liniaal om het deeg op te meten.
- Leg de plakken op een snijdplank in de vriezer en koel af tot harde plakken.
Glazuur
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit met een scherp mesje.
- Doe de droge ingrediënten bij elkaar in een kom.
- Voeg op gevoel het eiwit aan het beslag toe tot een goed strijkbaar glazuur. Het moet niet te glad, maar ook niet te stijf zijn
- Haal de deegplakken uit de vriezer.
- Strijk het glazuur uit over de deegplak.
- Steek met de batonsteker koekjes van 2 cm breed. Bedek de steker telkens met een beetje bloem om deze droog te houden. Anders kan het deeg scheuren tijdens het steken.
- Vet een bakplaat in.
- Leg de batons op de bakplaat. Laat een tussenruimte van 2 cm over tussen de koekjes.
- Afbakken: de batons mogen eigenlijk geen bovenwarmte hebben. Als uw oven geen aparte onderwarmte-functie heeft, schuif dan een extra bakplaat over de batons om de bovenwarmte tegen te houden.
- Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in de oven.
- Laat afkoelen op een rooster.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.