E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Valentijnsdag koektaart

Een recept van thuisbakker Meyke.

Taart
(14) reviews

Ingrediënten

Sloffendeeg

  • 220 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 180 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 0.25 theelepel zout
  • 30 gram cacaopoeder

Roomkaasvulling

  • 87 gram suiker
  • 250 gram roomkaas
  • 218 gram witte chocolade
  • 1.25 theelepel vanille-extract
  • 1 snuf zout

Merengue

  • 2 eiwitten
  • 66 gram suiker
  • 66 gram poedersuiker
  • rode kleurstof

Opbouw

  • vers fruit
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Sloffendeeg

  • Zeef de bloem samen met het bakpoeder en de cacaopoeder.
  • Meng vervolgens alle met de deeghaak ingrediënten tot dat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Kneed het deeg met de hand door tot een samenhangend deeg.
  • Maak een platte schijf van het deeg, verpak het deeg in huishoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Haal het deeg na 1 uur uit de koelkast en kneed het deeg kort door.
  • Rol het deel uit tot 0,7 tot 1 cm dikte.
  • Snijd de gewenste vorm uit het deeg en laat wederom 1 uur rusten in de koelkast.
  • Bak tot slot het deeg af het 180 graden voor +/- 23 tot 25 minuten.
  • De koeken moeten helemaal afgekoeld zijn voordat de taart opgebouwd kan worden. Let op! Het deeg is heel erg breekbaar nadat het is afgekoeld is.

Roomkaasvulling

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • De chocolade mag niet warm worden.
  • Mix de roomkaas met de suiker totdat de suiker opgelost is. De roomkaas wordt hierdoor ook romiger.
  • Voeg de koude, gesmolten chocolade, de vanille en het zout toe aan de roomkaas en meng goed door elkaar.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Spatel de slagroom door het roomkaasmengel.
  • Zet de roomkaasvulling in de koelkast tot dat deze gebruikt gaat worden.

Merengue

  • Scheid de eidooiers van de eiwitten (gebruik hiervoor alvast een eiwit dat overblijft van het ei uit de koeken. Zorg ervoor dat de mixkom helemaal vet vrij is.
  • Klop de eiwitten op tot stijve pieken.
  • Voeg de suiker in gedeeltes toe en mix tot de suiker helemaal opgelost is.
  • Spatel de poedersuiker door het eiwitmengsel.
  • Voeg kleurstof toe naar wens. Tip! Om gestreepte merengue te maken breng je de kleurstof met een kwastje of sateprikker aan in binnenkant van de spuitzak dicht bij het spuitmondje.
  • Verwarm de oven voor op 100 graden en bak de merengue in 60 minuten droog.
  • De merengue schuimpjes zijn klaar wanneer ze zonder te breken loskomen van het bakpapier.

Opbouw

  • Plaats een gebakken koekbodem op een vlakke ondergrond.
  • Spuit de roomkaasvulling met behulp van een spuitzak met een gladde spuitmond op de bodem.
  • Zorg dat de vulling egaal verdeeld is over de koekbodem.
  • Plaats de tweede koekbodem bovenop de vulling.
  • Spuit de roomkaasvulling wederom met een spuitzak met gladde spuitmond op de bovenkant van de koek.
  • Decoreer de bovenkant van de taart met de zelfgebakken merengue en vers fruit.
  • Maak de taart af door de bovenkant te bestuiven met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.