Sloffendeeg
- Zeef de bloem samen met het bakpoeder en de cacaopoeder.
- Meng vervolgens alle met de deeghaak ingrediënten tot dat alle ingrediënten opgenomen zijn.
- Kneed het deeg met de hand door tot een samenhangend deeg.
- Maak een platte schijf van het deeg, verpak het deeg in huishoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
- Haal het deeg na 1 uur uit de koelkast en kneed het deeg kort door.
- Rol het deel uit tot 0,7 tot 1 cm dikte.
- Snijd de gewenste vorm uit het deeg en laat wederom 1 uur rusten in de koelkast.
- Bak tot slot het deeg af het 180 graden voor +/- 23 tot 25 minuten.
- De koeken moeten helemaal afgekoeld zijn voordat de taart opgebouwd kan worden. Let op! Het deeg is heel erg breekbaar nadat het is afgekoeld is.
Roomkaasvulling
- Smelt de witte chocolade au bain-marie.
- De chocolade mag niet warm worden.
- Mix de roomkaas met de suiker totdat de suiker opgelost is. De roomkaas wordt hierdoor ook romiger.
- Voeg de koude, gesmolten chocolade, de vanille en het zout toe aan de roomkaas en meng goed door elkaar.
- Klop de slagroom stijf.
- Spatel de slagroom door het roomkaasmengel.
- Zet de roomkaasvulling in de koelkast tot dat deze gebruikt gaat worden.
Merengue
- Scheid de eidooiers van de eiwitten (gebruik hiervoor alvast een eiwit dat overblijft van het ei uit de koeken. Zorg ervoor dat de mixkom helemaal vet vrij is.
- Klop de eiwitten op tot stijve pieken.
- Voeg de suiker in gedeeltes toe en mix tot de suiker helemaal opgelost is.
- Spatel de poedersuiker door het eiwitmengsel.
- Voeg kleurstof toe naar wens. Tip! Om gestreepte merengue te maken breng je de kleurstof met een kwastje of sateprikker aan in binnenkant van de spuitzak dicht bij het spuitmondje.
- Verwarm de oven voor op 100 graden en bak de merengue in 60 minuten droog.
- De merengue schuimpjes zijn klaar wanneer ze zonder te breken loskomen van het bakpapier.
Opbouw
- Plaats een gebakken koekbodem op een vlakke ondergrond.
- Spuit de roomkaasvulling met behulp van een spuitzak met een gladde spuitmond op de bodem.
- Zorg dat de vulling egaal verdeeld is over de koekbodem.
- Plaats de tweede koekbodem bovenop de vulling.
- Spuit de roomkaasvulling wederom met een spuitzak met gladde spuitmond op de bovenkant van de koek.
- Decoreer de bovenkant van de taart met de zelfgebakken merengue en vers fruit.
- Maak de taart af door de bovenkant te bestuiven met poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.