Bakgereedschap
- Washitape
- Vlag-sjablonen van de Utrechtse en de Achterhoekse vlaggen voor het decoratiebeslag.
- Plank die in de vriezer past
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- Spuitzakken
- Bakplaat
- Zeef
- Springvorm van ø 15 centimeter
- Springvorm van ø 20 centimeter
- Staafmixer
- Steelpan
- Doseerflesje
- Spuitmond gekarteld
- Taartzaag
- Paletmes
- Draaiplateau
- Taartkarton
- Domtoren uitsteker
- Deegkrabber
- Liniaal 30 centimeter
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
- Maak sjablonen van de Utrechtse en Achterhoekse vlag voor het decoratiebeslag.
- Plak met washitape de vlag-sjablonen op een plank die in je vriezer past en plak daar een bakpapier overheen.
- Vet de bakvormen in met boter en bestuif met bloem.
- Week de gelatine in koud water.
Decoratiebeslag
- Meng in de standmixer met menghaak de 2 eiwitten, 60 gram bloem, suiker en boter door elkaar.
- Verdeel in gelijke delen over 5 schaaltjes.
- Meng de kleurstoffen door het beslag tot de gewenste kleur.
- Doe elk beslag in een spuitzak en spuit de Achterhoekse en Utrechtse vlaggen op het bakpapier op de plank.
- Zet dit in de vriezer tot het stevig is.
- Scheid de eieren.
- Klop de eiwitten met de poedersuiker licht schuimig.
- Klop de eidooiers los en spatel voorzichtig door de eiwitten.
- Zeef de bloem en spatel door het beslag.
- Strijk dit in een dun laagje over het decoratiebeslag en bak alles in 8 – 10 minuten gaar.
- Verhoog de oventemperatuur naar 180 graden.
Lemon poppyseed biscuit
- Klop de eiwitten met de suiker luchtig.
- Klop de dooiers los en spatel voorzichtig door het opgeklopte eiwit.
- Zeef de bloem met de maïzena en het zout en spatel door het beslag.
- Spatel de citroenrasp en maanzaad door het beslag.
- Doe ⅓ van het beslag in de 15 centimeter vorm en ⅔ van het beslag in de 20 centimeter vorm.
- Bak de biscuits in 25 – 30 minuten gaar. Controleer met een satéprikker op gaarheid.
Mangomousse
- Snijd de mango in stukjes en pureer hem met een staafmixer glad.
- Maak de cointreau warm en los daar de gelatine in op.
- Meng met de mangopuree en laat afkoelen in de koelkast.
- Klop de koude slagroom met poedersuiker stijf.
- Voeg 2 eetlepels van de mangopuree bij de slagroom.
- Spatel de mangopuree door de slagroom en voeg daarna de rest van de mango puree toe en spatel dat er ook door tot alles goed gemengd is.
- Doe in een spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast.
Passievruchtencurd
- Doe de passievruchtenpulp, citroensap, suiker en boter in een steelpan op laag vuur.
- Roer rustig tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.
- Roer de eidooier en maïzena in een kom tot een gladde massa.
- Voeg het passievruchtmengsel al roerend stap voor stap toe aan de eidooiers.
- Roer goed door elkaar en giet het gehele mengsel terug in de pan.
- Breng het mengsel al roerend aan de kook.
- Laat even kort doorkoken tot het mengsel is ingedikt.
- Giet de curd in een lage schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Trempeersiroop
- Doe suiker en water in de steelpan en breng aan de kook.
- Laat 1 minuut koken, haal dan van het vuur.
- Voeg de limoncello toe en laat afkoelen.
- Doe de trempeersiroop in een doseerflesje.
Passievrucht-botercreme
- Klop de eiwitten met het zout au bain-marie op.
- Voeg stap voor stap de suiker toe.
- Klop tot de suiker is opgelost.
- Haal van de au bain-marie en klop op tot een stevige meringue op kamertemperatuur.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe.
- Voeg lepel voor lepel de passievruchtencurd toe.
- Klop nog even stevig door.
- Doe de botercrème in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en leg weg tot gebruik.
Opbouw
- Snijd de biscuits in 3 gelijke lagen.
- Zet de onderste laag van de 20 centimeter biscuit op een taartkarton op een draaiplateau.
- Trempeer de biscuit met de trempeersiroop.
- Spuit een dijkje met de botercrème en vul het midden met passievruchtencurd.
- Leg de volgende biscuitlaag er bovenop.
- Trempeer de biscuit met de trempeersiroop.
- Spuit een dijkje met de botercrème en vul het midden met mangomousse.
- Trempeer de laatste laag biscuit en leg deze bovenop de rest.
- Smeer de boven en zijkanten licht af met botercreme.
- Snijd de verse passievruchten doormidden en haal de passievruchtenpulp eruit met een lepel.
- Verdeel passievruchtenpulp lang de randen van de taart.
- Herhaal deze stappen voor de biscuit van 15 centimeter en zet deze bovenop de 20 centimeter biscuit.
- Snijd met een scherp mes 2 stroken van 2 x 25 centimeter en 2 stroken van 2 x 33 centimeter uit het decoratiebeslag
- Steek/snij daarnaast 4 domtorentjes uit het resterende decoratiebeslag.
- Plak de stroken op de taarten.
- Smeer een klein beetje botercrème op de naden van de decoratiestroken en plak daar de domtorentjes tegen aan.
Garnering
- Verdeel de resterende pulp op de bovenkant van de taart.
- Spuit toeven botercrème langs de rand bovenop.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.