Voorbereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet genoeg Turkse koffie voor het hele recept.
Siroop
- Doe Turkse koffie en suiker in een steelpannetje en breng aan de kook.
- Laat inkoken tot een mooie siroop.
- Voeg naar smaak meer of minder suiker toe.
Joconde biscuit
- Doe amandelmeel, eieren, 88 gram suiker en eidooiers in de mengkom van een keukenmachine en
- klop tot een luchtig beslag.
- Klop eiwitten en 50 gram suiker tot stijve witte pieken.
- Spatel dit voorzichtig door het beslag.
- Voeg bloem toe en spatel dit door het beslag.
- Schenk het beslag op de bakplaat en bak de biscuit in 10-12 minuten gaar.
- Haal uit de oven en leg op een rooster. Verwijder het bakpapier en laat afkoelen.
- Snijd drie cirkels uit de biscuit.
Pepernoten ganache
- Verwarm melk en slagroom in een steelpannetje op laag vuur tot het kookpunt.
- Breek chocolade in een schaal.
- Giet het warme zuivelmengsel bij de chocolade en laat even staan. Roer vervolgens goed door tot alle chocolade is gesmolten.
- Voeg kruiden en roomboter toe en meng goed door tot een mooie egale ganache.
Botercrème
- Maak een suikersiroop van suiker en wat water.
- Doe de eiwitten in een brandschone kom en klop tot het eiwit begint te schuimen en wit wordt.
- Zodra de siroop 121°C is, haal de pan van het vuur en giet dit, al kloppend, bij het eiwit.
- Blijf kloppen tot stijve pieken ontstaan en de meringue afgekoeld is.
- Snijd boter in kleine blokjes en voeg dit samen met Turkse koffie toe aan de crème. Klop goed door tot alles is gemengd.
- Breng eventueel op smaak met vanille-extract en gemalen espresso koffie.
Glazuur
- Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie.
- Voeg boter en poedersuiker toe en klop goed door met een garde tot een egale glazuur.
Samenstellen
- Bouw de taart als volgt op:
- Zet een biscuitlaag op een werkblad.
- Besprenkel met wat koffiesiroop.
- Smeer een laag botercrème op de biscuitlaag en dek deze af met een tweede biscuitlaag.
- Besprenkel opnieuw met koffiesiroop.
- Smeer een goede laag ganache op de biscuit en sluit af met de derde biscuitlaag.
- Sluit af met een flinke laag botercrème.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Schenk als laatste de glazuur over de taart.
- Garneer met pepernoten en koffiebonen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.