In dit droomhuis kun je niet alleen heerlijk slapen in een tweepersoons bed, maar ook genieten van een bad onder de sterrenhemel.
Bakbenodigdheden
- Handmixer
- 6 spuitzakken
- Staande mixer met toebehoren
- Steelpan
- Pannenlikker
- Onderzetter
- Kommen
- Deegroller
- Bakplaat
- Bakpapier
- Koekhuissjabloon
- Vershoudfolie
- Spatel
- Garde
- Azijn
Voorbereiding voor het droomhuis
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Week de gelatine in een bakje met koud water.
Bodem van het droomhuis
- Klop de boter, basterdsuiker, stroop, gemberpoeder, kaneel en een snufje zout in een kom luchtig.
- Voeg de bloem en bakpoeder toe en kneed dit tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 centimeter.
- Snijd 1 rechthoek uit voor de ondergrond.
- Bak de gemberkoek gaar in 20 minuten en laat het afkoelen tot de opbouw van het droomhuis.
Chai kruidenmix
- Doe alle kruiden in een kom en meng dit goed door.
Chaikoeken
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de boter, basterdsuiker, stroop, chai kruidenmix, ei en een snufje zout in een kom tot een glad geheel.
- Voeg de bloem en bakpoeder toe en kneed dit kort tot een samenhangend deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 60 minuten rusten in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast, kneed het kort door en rol het uit tot een dikte van 4 millimeter.
- Leg de koekhuissjablonen op het deeg en snijd deze uit. Maak een bed, vliering en trap.
- Bak de chaikoeken gaar in 15 tot 20 minuten.
- Haal de chaikoeken uit de oven en snijd ze direct bij.
Soezen
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Verwarm de boter, melk, water, een snufje kristalsuiker en een snufje zout in een steelpan tot de boter gesmolten is.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de bloem toe.
- Zet de steelpan terug op het vuur en verwarm dit tot het deeg gaat sissen.
- Haal de steelpan van het vuur en laat het deeg 3 minuten afkoelen.
- Voeg één voor één de eieren toe en roer dit door tot het ei is opgenomen.
- Doe het beslag in een spuitzak en spuit de soesjes op.
- Bak de soesjes gaar in 15 tot 20 minuten.
Chocoladevulling
- Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze goudbruin.
- Doe de eidooier, kristalsuiker, maïzena en 25 gram cacaopoeder in een kom en klop dit schuimig.
- Breng de melk in een steelpan aan de kook.
- Giet de warme melk bij het eimengsel en blijf goed roeren.
- Breng het mengsel aan de kook, haal de steelpan van het vuur en voeg de geroosterde hazelnoten toe.
- Giet de crème op een bakplaat, druk hier een laagje vershoudfolie bovenop en laat de crème afkoelen.
Italiaanse meringue
- Klop de eiwitten stijf.
- Verwarm de suiker en het water in een steelpan tot 120 graden.
- Giet de hete suikersiroop bij de stijfgeklopte eiwitten.
- Klop de meringue door tot het is afgekoeld.
Royal icing
- Zeef de poedersuiker boven een kom.
- Voeg de eiwitten toe en mix dit in 8 tot 10 minuten tot stijve pieken.
- Doe de helft van het glazuur in een spuitzak.
- Voeg aan de andere helft van het glazuur zwarte kleurstof toe.
Droomhuis decoratie
- Doe de isomalt in een steelpan en verwarm dit tot 180 graden.
- Vul de ramen met isomalt.
Opbouw van het droomhuis
- Plak met het glazuur de voorkant, achterkant en zijmuren (chaikoeken) tegen elkaar aan en laat dit 30 minuten drogen.
- Plak het dak hier bovenop en laat dit 30 minuten drogen.
- Decoreer het droomhuis met de rest van de royal icing en snoepjes.
- Rol het roze fondant uit en maak hier een sprei en een kleedje van.
- Decoreer de tuin met eetbare kruiden.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.