Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- 2 Bakplaten van 30×40 centimeter
- Bakpapier
- Spuitzakken
- Kleine spuitzakken
- Spuitmondje 1B
- Bakkwast
- Taartkarton 20-22 centimeter
- 2 schone theedoeken
- Acetaatfolie
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden hetelucht.
- Bekleed de bakplaten met bakpapier.
Genoise beslag
- Smelt de roomboter en laat afkoelen.
- Klop de eieren met de suiker in 5-8 minuten schuimig.
- Zeef de bloem er in delen door. Zorg dat het mengsel luchtig blijft.
- Voeg voorzichtig de gesmolten boter en het water toe en spatel luchtig door.
- Verdeel het beslag over de bakplaten en strijk glad.
- Bak de génoise voor circa 12 minuten (of tot goudbruin).
- Stort de cakeplakken direct op een schone theedoek uit de oven en rol deze op.
- Laat opgerold afkoelen.
Trempeersiroop
- Breng de suiker en het water op middelhoog vuur aan de kook.
- Laat 2-3 minuten koken.
- Voeg de citroensap en dragon blaadjes toe.
- Laat de siroop afkoelen.
Framboos-dragon jam
- Breng de frambozen en de geleisuiker al roerend aan de kook op middelhoog vuur.
- Hak de dragon grof en voeg toe. Meng goed.
- Laat de jam afkoelen.
Slagroom
- Klop alle ingrediënten samen op tot een stevige room.
Decoratie
- Snijd 3 aardbeien, 5 frambozen en een paar blauwe bessen in stukjes.
- Tempereer de chocolade en maak een aantal mooie decoraties op acetaatfolie.
Opbouw
- Rol de génoise uit en snijd de zijkanten bij.
- Snijd de cake in repen van 5 x 40 centimeter.
- Trempeer de cake met siroop en bestrijk daarna met jam.
- Verdeel een deel van de slagroom hierover.
- Verdeel daarna het gesneden fruit over de slagroom.
- Rol een reep voorzichtig op, kantel het een kwartslag en zet het op een taartkarton.
- Pak een volgende reep en rol deze om de eerste. Herhaal tot alle reepjes op zijn en je een ronde taart van ongeveer ø 22 centimeter hebt.
- Strijk de taart af met de overige slagroom. Doe de slagroom die overblijft in een spuitzak met spuitmondje.
- Decoreer de randen met nougatine nootjes.
- Decoreer de taart met slagroom, fruit en de chocolade.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.