Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Foodprocessor
- Deegroller (hout)
- Spatel
- Rasp
- Vershoudfolie
- Steelpan
- Mengkom
- Satéprikkers
- Keukenrol
- Paletmes
- Taartrooster
- Bakblik voor harde wener
- Bakblik voor baklava
- Kwast
Voorbereiding
- Verwarm de oven (hete lucht) op 180 graden.
Harde wenerdeeg
- Draai in een mengkom van de keukenmachine suiker en boter los.
- Voeg bloem erbij en draai door.
- Voeg vervolgens ei en zout erbij en kneed tot een samenhangend deegje.
- Wikkel deeg in vershoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast.
- Ga verder met de frangipane.
- Vet bakblik in met een beetje boter.
- Verdeel het wenerdeeg over het bakblik, prik er met een vork gaatjes in en volg met een laagje frangipane.
- Bak het deeg in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Frangipane
- Hak walnoten en suiker fijn in de foodprocessor.
- Voeg beetje bij beetje boter toe.
- Volg met ei en roer goed door.
Banketbakkersroom
- Verhit een steelpan met de helft van de melk, de helft van de suiker en vanillemerg.
- Meng ondertussen in een kom de overige melk, suiker, custard en eidooier tot een glad papje.
- Voeg het warme melkmengsel bij het koude mengsel, roer door, schenk terug in de pan en verhit al roerende tot de juiste dikte.
- Stort de room op een bord, dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Baklava
- Verhit een steelpan en smelt de boter.
- Hak noten fijn in de foodprocessor en voeg suiker en kaneel toe.
- Leg de vellen filodeeg klaar, smeer ze in met de gesmolten boter en leg de plakken op elkaar met een laagje nootjes ertussen.
- Rol de filodeeg op en plaats in een ingevette bakblik. Herhaal tot het blik vol is en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Suikersiroop
- Breng alle ingrediënten in een steelpan aan de kook en laat circa 10 minuten pruttelen.
- Plaats de suikersiroop vervolgens voorzichtig in de koelkast om deze af te laten koelen.
Afwerken/decoreren
- Verdeel de banketbakkersroom over de bodem en volg met baklava en suikersiroop.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.