Bakgereedschap
Chopper
2 x koekenpan
Keukenmachine met toebehoren
1 kleine kom
1 rol plasticfolie
1x taartrooster vierkant
Deeghaak
Vlinderhaak
Kleine zeef
Kleine kwast
Plastic handschoenen
Snijplank
Koksmes
Knoflookpers
Aardappelschilmesje
4 kleine schaaltjes
1 grove rasp
2 kommen
1 deegkrabber
1 spatel
1 garde
Rasp
Deeg
- Meng bloem, suiker, zout en verse gist in een kom.
- Verwarm de melk licht en doe het bij het mengsel.
- Voeg het ei toe en kneed langzaam.
- Als het deeg wat dikker is, beetje bij beetje de boter toevoegen
- Mixer op de gemiddelde stand zetten en laten draaien tot een elastisch deeg.
- Laat het rijzen.
- Na eerste rijs bolletjes afwegen (40 gr), opbollen en insmeren met een beetje eigeel (eigeel eerst zeven).
- Doe de zaadjes erop en leg op een ingevette bakplaat. Daarna de 2de rijs geven.
- Oven aanzetten op 180 graden hete lucht en broodjes ong. 20 min afbakken. Daarna op een taartrooster leggen.
Burgers
- Uitje pellen en snipperen en bosje peterselie fijnsnijden.
- Gehakt mengen met overige ingrediënten.
Cacık (Turkse tzatziki)
- Knoflook pellen en door de pers doen.
- Was de komkommer, verwijder het zaad en rasp.
- Hak de dille fijn.
- Alles mengen met yoghurt en op smaak maken met peper en zout.
Acılı antep ezmesi (pittige Turkse dip)
- Hak de ui heel fijn en doe in een kommetje.
- Peper, puntparika snijden en alles malen in de chopper.
- Knoflook en verse kruiden erbij en alles malen.
- Daarna naar smaak de gedroogde kruiden toevoegen (ook zout)
- Mengsel in een kom doen.
- Tomaat heel fijn hakken (zaadjes verwijderen) en erbij doen, alls goed doorroeren.
Afwerking/decoratie van de Turkse burgers
- Stel de burger samen door het broodje te beleggen met de Cacık, Acılı antep ezmesi, de burger en sla.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.