E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tulpendroom

Een droom van een taart, deze finaleklapper van Anna. Met romige witte chocolademousse en prachtige chocolade tulpen.

Anna

Recept van
Anna

Taart
(54) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 240 gram patentbloem
  • 60 gram maïzena
  • 360 gram fijne kristalsuiker
  • 12 eieren
  • snuf zout

Chocoladebiscuit

  • 90 gram patentbloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 6 eieren
  • snuf zout

Witte chocolademousse met framboos

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 500 milliliter slagroom
  • 180 gram eiwit (gepasteuriseerd)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 gram witte chocolade callets
  • 350 gram verse frambozen
  • 100 gram pistache

Witte chocolademousse met pecannoten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 550 milliliter slagroom
  • 180 gram eiwit (gepasteuriseerd)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 gram melk chocolade callets
  • 100 gram pecannoten (gepeld, ongebrand en ongezouten)
  • 50 milliliter koffie-chocoladelikeur

Witte chocolademousse met lemon curd

  • 220 gram fijne kristalsuiker
  • 500 milliliter slagroom
  • 180 gram eiwit (gepasteuriseerd)
  • 1 ei
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 citroen (sap + rasp)
  • 200 gram witte chocolade callets

Crème

  • 90 gram poedersuiker
  • 380 gram slagroom
  • 55 gram mascarpone

Chocolade decoratie

  • 1000 gram witte chocolade callets
  • kleurstof naar wens (2 kleuren)

Botercrème

  • 150 gram poedersuiker
  • 250 gram boter

Frosting

  • 120 gram poedersuiker
  • 510 gram slagroom
  • 650 gram mascarpone
  • 2 citroenen
  • Kleurstof (naar wens)

Extra

  • 250 gram witte fondant

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Mengkom(men)
  • Steelpan
  • Taartvorm 26 centimeter
  • Taartvorm 24 centimeter
  • Taartvorm 22 centimeter
  • Zeef
  • Garde
  • Spatel
  • Bakplaat
  • Spuitzak
  • Plastic lepels

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven (hete lucht) voor op 190 graden.

Biscuit

  • Klop eieren met suiker romig.
  • Zeef bloem en maïzena, voeg samen met een snuf zout aan het eiermengsel toe en spatel goed door.
  • Vet bakblikken in met een beetje boter en verdeel het beslag erover.
  • Plaats de bakblikken in de voorverwarmde oven en bak het beslag in 20 minuten gaar en goudbruin.

Chocoladebiscuit

  • Klop eieren met suiker romig.
  • Zeef bloem en cacao, voeg samen met een snuf zout aan het eiermengsel toe en spatel goed door.
  • Vet bakblikken in met een beetje boter en verdeel het beslag erover.
  • Plaats de bakblikken in de voorverwarmde oven en bak het beslag in 20 minuten gaar en goudbruin.

Witte chocolademousse met framboos

  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  • Verhit een pan met een beetje slagroom, voeg chocolade callets toe, laat smelten en roer de gelatine erdoor.
  • Klop in een mengkom de slagroom stijf.
  • Klop in een andere vetvrije mengkom eiwit met suiker stijf.
  • Hak vervolgens in de foodprocessor pistachenoten grof en halveer de frambozen.
  • Meng slagroom met chocolademengsel en spatel vervolgens eiwitten, pistache en frambozen erdoor.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Witte chocolademousse met pecannoten

  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  • Verhit een pan met koffielikeur, voeg chocolade callets toe, laat smelten en roer de gelatine erdoor.
  • Klop in een mengkom de slagroom stijf.
  • Klop in een andere vetvrije mengkom eiwit met suiker stijf.
  • Hak vervolgens in de foodprocessor pecannoten grof.
  • Meng slagroom met chocolademengsel en spatel vervolgens eiwitten en pecannoten erdoor.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Witte chocolademousse met lemon curd

  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  • Smelt in een kom boter, citroenrasp en 100 gram suiker au bain-marie.
  • Volg met 65 milliliter citroensap en een geklutst ei en roer tot het mooi bindt.
  • Verhit een pan met een beetje slagroom, voeg chocolade callets toe, laat smelten en roer de gelatine erdoor.
  • Klop in een mengkom de slagroom stijf.
  • Klop in een andere vetvrije mengkom eiwit met suiker stijf.
  • Meng slagroom met chocolademengsel en spatel vervolgens eiwitten en lemon curd erdoor.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Crème

  • Klop boter en poedersuiker in een kom tot een gladde crème.
  • Voeg mascarpone toe en spatel tot een volle crème.

Chocolade decoratie

  • Smelt in een kom 350 gram chocolade au bain-marie, voeg de overige chocolade toe en laat smelten.
  • Smeer circa 40 plastic lepels in met kleurstof naar wens, volg met chocolade en plaats ze in de vriezer.
  • Maak van de overgebleven chocolade stengels en blaadjes en kleur deze, indien gewenst, met kleurstof in de juiste kleur.

Botercrème

  • Klop boter en poedersuiker in een kom tot een gladde crème.

Frosting

  • Klop in een kom mascarpone, slagroom en poedersuiker tot een egaal mengsel.
  • Voeg het sap van 2 citroenen toe en roer tot een gladde frosting.

Extra

  • Bestuif het aanrecht met een beetje poedersuiker en rol hierop fondant uit tot een dunne plak.

Opbouwen/decoratie

  • Bouw de taarten op:
  • Klein: Biscuit in 4 lagen, ring met crème, witte chocolademousse met lemon curd ertussen.
  • Middel: Chocoladebiscuit in 4 lagen, ring met crème en witte chocolademousse met pecannoten ertussen.
  • Groot: Biscuit in 4 lagen, ring met crème, witte chocolademousse met framboos ertussen.
  • Plaats de taarten in de vriezer en laat opstijven.
  • Smeer taarten af met frosting. Kleur deze, indien gewenst, vooraf gedeeltelijk met kleurstof.
  • Decoreer de taart met fondant, chocolade tulpen (chocolade uit lepels), blaadjes en stengels.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.