Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Foodprocessor
- Mengkom(men)
- Steelpan
- Taartvorm 26 centimeter
- Taartvorm 24 centimeter
- Taartvorm 22 centimeter
- Zeef
- Garde
- Spatel
- Bakplaat
- Spuitzak
- Plastic lepels
Voorbereidingen
- Verwarm de oven (hete lucht) voor op 190 graden.
Biscuit
- Klop eieren met suiker romig.
- Zeef bloem en maïzena, voeg samen met een snuf zout aan het eiermengsel toe en spatel goed door.
- Vet bakblikken in met een beetje boter en verdeel het beslag erover.
- Plaats de bakblikken in de voorverwarmde oven en bak het beslag in 20 minuten gaar en goudbruin.
Chocoladebiscuit
- Klop eieren met suiker romig.
- Zeef bloem en cacao, voeg samen met een snuf zout aan het eiermengsel toe en spatel goed door.
- Vet bakblikken in met een beetje boter en verdeel het beslag erover.
- Plaats de bakblikken in de voorverwarmde oven en bak het beslag in 20 minuten gaar en goudbruin.
Witte chocolademousse met framboos
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
- Verhit een pan met een beetje slagroom, voeg chocolade callets toe, laat smelten en roer de gelatine erdoor.
- Klop in een mengkom de slagroom stijf.
- Klop in een andere vetvrije mengkom eiwit met suiker stijf.
- Hak vervolgens in de foodprocessor pistachenoten grof en halveer de frambozen.
- Meng slagroom met chocolademengsel en spatel vervolgens eiwitten, pistache en frambozen erdoor.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Witte chocolademousse met pecannoten
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
- Verhit een pan met koffielikeur, voeg chocolade callets toe, laat smelten en roer de gelatine erdoor.
- Klop in een mengkom de slagroom stijf.
- Klop in een andere vetvrije mengkom eiwit met suiker stijf.
- Hak vervolgens in de foodprocessor pecannoten grof.
- Meng slagroom met chocolademengsel en spatel vervolgens eiwitten en pecannoten erdoor.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Witte chocolademousse met lemon curd
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
- Smelt in een kom boter, citroenrasp en 100 gram suiker au bain-marie.
- Volg met 65 milliliter citroensap en een geklutst ei en roer tot het mooi bindt.
- Verhit een pan met een beetje slagroom, voeg chocolade callets toe, laat smelten en roer de gelatine erdoor.
- Klop in een mengkom de slagroom stijf.
- Klop in een andere vetvrije mengkom eiwit met suiker stijf.
- Meng slagroom met chocolademengsel en spatel vervolgens eiwitten en lemon curd erdoor.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Crème
- Klop boter en poedersuiker in een kom tot een gladde crème.
- Voeg mascarpone toe en spatel tot een volle crème.
Chocolade decoratie
- Smelt in een kom 350 gram chocolade au bain-marie, voeg de overige chocolade toe en laat smelten.
- Smeer circa 40 plastic lepels in met kleurstof naar wens, volg met chocolade en plaats ze in de vriezer.
- Maak van de overgebleven chocolade stengels en blaadjes en kleur deze, indien gewenst, met kleurstof in de juiste kleur.
Botercrème
- Klop boter en poedersuiker in een kom tot een gladde crème.
Frosting
- Klop in een kom mascarpone, slagroom en poedersuiker tot een egaal mengsel.
- Voeg het sap van 2 citroenen toe en roer tot een gladde frosting.
Extra
- Bestuif het aanrecht met een beetje poedersuiker en rol hierop fondant uit tot een dunne plak.
Opbouwen/decoratie
- Bouw de taarten op:
- Klein: Biscuit in 4 lagen, ring met crème, witte chocolademousse met lemon curd ertussen.
- Middel: Chocoladebiscuit in 4 lagen, ring met crème en witte chocolademousse met pecannoten ertussen.
- Groot: Biscuit in 4 lagen, ring met crème, witte chocolademousse met framboos ertussen.
- Plaats de taarten in de vriezer en laat opstijven.
- Smeer taarten af met frosting. Kleur deze, indien gewenst, vooraf gedeeltelijk met kleurstof.
- Decoreer de taart met fondant, chocolade tulpen (chocolade uit lepels), blaadjes en stengels.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.