Bakgereedschap
- Tulbandvorm van ø 25 centimeter
- Staande mixer met toebehoren
- Rasp
- Garde
- Zeef
Voorbereiding lavendelsuiker
- Maak een dag van tevoren de lavendelsuiker voor het glazuur.
- Meng daarvoor de 110 gram poedersuiker met de eetlepel gedroogde lavendel.
- Bewaar het mengsel in een luchtdicht bakje.
Voorbereiding tulband maken
- Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
- Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif hem met bloem.
Cake
- Verwarm de melk met de gedroogde lavendel en laat tenminste 10 minuten staan.
- Giet de melk door een zeef.
- Was en snijd de perziken in kleine stukjes.
- Rooster de amandelstiftjes tot ze lichtbruin zijn.
- Meng de boter, suiker, honing, vanillesuiker, citroensap en -rasp en klop het mengsel op tot een luchtig geheel.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout.
- Meng het bloemmengsel en de lavendelmelk voorzichtig met het botermengsel als volgt: 1/3 bloem, ½ melk, 1/3 bloem, ½ melk, 1/3 bloem. Roer niet meer dan nodig.
- Voeg de stukjes perzik en amandelstiftjes toe en spatel door totdat deze gelijkmatig verdeeld zijn.
- Giet het beslag in de tulbandvorm en bak in ongeveer 50 minuten gaar, tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt.
- Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen.
- Stort hem vervolgens voorzichtig op een rooster.
- Verdeel de trempeersiroop met een kwast over de hete cake en laat het geheel vervolgens afkoelen.
Trempeersiroop
- Rasp de citroen en knijp het sap uit.
- Breng alle ingrediënten aan de kook.
- Laat de siroop voor 5 minuten staan en giet af door een zeep.
Glazuur
- Zeef de lavendelsuiker in een kom.
- Rasp de citroen en knijp het sap uit.
- Meng alle ingrediënten door elkaar.
- Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake.
Garnering
- Snijd de perzik in plakjes.
- Breng de honing aan de kook.
- Voeg de perzik plakjes toe en kook voor 1-2 minuten.
- Giet af door een zeep.
- Decoreer de tulband met plakjes perzik en lavendeltakjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.