Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem.
Cake
- Klop de boter met de suiker tot het luchtig is.
- Voeg de eieren een voor een toe (voeg pas een ei toe als de vorige is opgenomen).
- Roer de melk en de ahornsiroop erdoorheen.
- Zeef de bakmeel en bakpoeder erover en spatel voorzichtig door het beslag.
Chocoladesaus
- Doe boter, rietsuiker, melk en ahornsiroop in een pan. Verhit op zacht vuur tot een glad en egaal mengsel.
- Voeg de stukjes chocolade toe tot het gesmolten is.
- Meng de pecannoten erdoorheen en haal van het vuur.
Samenstellen
- Doe de chocoladesaus in de tulbandvorm en laat iets afkoelen.
- Giet het cakebeslag erover.
- Bak de tulband in circa 35 minuten gaar. Controleer na de baktijd de gaarheid van de tulband door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de tulband gaar.
- Haal de tulband uit de oven, laat nog 5 minuten in de bakvorm zitten en stort de tulband op een rooster om verder af te koelen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.