Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Theedoek
- Bakpapier
- Bakplaat
- Vershoudfolie
- Staafmixer
- Bakkwast
- Bakvorm van ø 34 centimeter
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier
- Vet een kom goed in met olijfolie.
- Vet de bakvorm goed in.
Focaccia
- Kneed de bloem, water, gist en zout in zo’n 5 minuten tot een soepel deeg.
- Hak de verse kruiden fijn en meng deze samen met de olijven, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaten door het deeg.
- Laat het deeg 5 minuten, afgedekt met een natte theedoek, rusten.
- Voeg dan de olijfolie toe en meng tot het deeg los komt van de kom. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Plaatst het deeg in een ingevette kom en laat het afgedekt zo’n 40 minuten rijzen.
- Stort het gerezen deeg op een ingevette werkbank.
- Vouw het een keer in de breedte en een keer in de lengte. Herhaal dit 2 keer.
- Leg het deeg in de ingevette bakvorm en verspreid het voorzichtig.
- Laat het nog eens 30 minuten rijzen.
- Druk het deeg met je vingertoppen in.
- Besprenkel de focaccia met de kruidenolie.
- Versier de focaccia met de garnering
- Smeer de versiering in met een beetje olijfolie.
- Bak de focaccia af in 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bestrooi de afgebakken focaccia met de sumak, zwarte peper en zeezout.
- Serveer de focaccia met mutabal en paprika-tomatendip.
Kruidenolie
- Pers de knoflook en meng met de olijfolie, zout en peper.
Garnering
- Snijd de gele paprika in reepjes.
- Snijd een paar zwarte en een paar groene olijven in mini blokjes.
- Snijd een paar zwarte en een paar groene olijven in ringetjes.
- Halveer de rode cherrytomaten in de lengte.
- Halveer de gele cherrytomaten in de breedte.
- Pel de tomaten en vorm een roosje.
- Snijd de rode ui in drieën en pel de lagen. Gebruik de bolle stukken rode ui als bloembladeren.
Mutabal
- Prik enkele gaatjes in de aubergines.
- Besprenkel met olijfolie en rooster ze in de voorverwarmde oven voor 30 tot 40 minuten.
- Haal ze uit de oven als ze zwart geblakerd en zacht zijn.
- Pel de aubergines en doe het vruchtvlees in een kom.
- Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een bijna gladde dip.
- Breng op smaak met zout en peper
Paprika-tomatendip
- Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Besprenkel met olijfolie en rooster ze in de voorverwarmde oven voor 30 tot 40 minuten.
- Haal ze uit de oven als ze zwart geblakerd en zacht zijn.
- Maak de paprika’s schoon en mix dit samen met de overige ingrediënten tot een bijna gladde dip.
- Breng op smaak met zout en peper.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.