Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Beboter de rand en bestrooi die licht met bloem.
- Bedek een springvorm 23 cm met bakpapier.
Benodigdheden
- Springvorm (23 centimeter)
- Bakpapier
- Siliconen ‘bolletjes’-vorm (garnering)
- Taartlegger
- Spuitzakken
- Lint
Biscuit
- Meng 5 eieren en 125 gram witte basterdsuiker in de keukenmachine, klop ca. tien minuten met de garde.
- Meng de tarwebloem, maïzena en cacao in een kom en roer het mengsel even om.
- Zeef het droge mengsel twee keer, verwijder eventuele klontjes.
- Breng het droge mengsel en het eiermengsel bij elkaar en roer het goed door.
- Vul de bakvorm en bak de biscuit in 26 á 30 minuten gaar.
- Leg het biscuit op een rooster en laat het verder afkoelen.
Garnering
- Leg twee vellen bakpapier klaar.
- Stort 260 gram van de chocolade in een glazen kom, verwarm deze au bain-marie.
- Voeg de overige chocolade toe.
- Laat het geheel langzaam opwarmen.
- Kwast een chocolade laagje in de siliconen ‘bolletjes’-vorm, zet deze in de ijskast om af te koelen.
- Verwarm nu ook de overige chocolade en smeer die uit over twee platen.
- Laat ook deze in de ijskast afkoelen.
- Breek de chocolade platen in stukken.
Taartvulling
- Verwarm 110 gram chocolade au bain-marie en laat rustig afkoelen.
- Schraap het merg uit het vanillestokje.
- Meng de fijne suiker, vanille, cacao en de melk tot een papje.
- Voeg nu de slagroom toe en mix alle ingrediënten goed door elkaar.
- Klop het geheel stijf.
- Voeg de zachte chocolade toe.
- Verdeel de vulling over twee spuitzakken.
- Vul de chocolade bolletjes met de vulling.
Trempeersiroop
- Breng de suiker en het water met het merg van een vanillestokje aan de kook.
- Laat het vanillestokje nog een minuut meekoken.
- Eventueel (frambozen- of aardbeien-)likeur toevoegen.
- Laat het geheel in de koelkast afkoelen.
- Trempeer de lagen met een kwastje.
Ganache
- Verwarm 100 milliliter slagroom in een steelpannetje en breng bíjna aan de kook.
- Voeg al roerend 100 gram chocolade toe.
- Laat iets afkoelen.
Afwerking van de chocolade truffeltaart
- Snijd de taart in drie gelijke delen en leg het onderste deel ervan alvast op een taartlegger.
- Verdeel de vulling over de lagen maar houd genoeg over voor de zij- en bovenkant.
- Bedek de bovenkant van de taart met de ganache, laat ietsje over de zijkant afdruipen.
- Smeer de ganache mooi gelijkmatig uit.
- Leg de bolletjes op de bovenkant.
- Verstuif de cacao door een zeefje over de bovenkant.
- Plak de scherven aan de zijkant van de taart.
- Verdeel het fruit in een mooi patroon over de bovenkant.
- Eventueel kan er een vrolijk lint omheen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.