Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 165°C hete lucht oven.
- Vet 2 brood- of cakevormen in van 30 centimeter en bestuif de zijkant met bloem. Knip een bodem uit bakpapier en leg deze in de vormen.
- Leg een spuitzak met rond spuitmondje klaar.
Cake
- Sla boter en suiker glad in de mixer.
- Meng en zeef bloem, bakpoeder en zout.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het botermengsel en meng iedere keer goed door.
- Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en klop snel door tot alles is gemengd.
- Voeg melk en crème fraîche toe en meng goed door elkaar.
- Verdeel het beslag over twee kommen.
- Rasp het schil van de citroenen en voeg dit met 75 gram kokos toe aan het ene beslag.
- Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Snijd 50 gram physalis vruchten in kleine stukken. Bewaar de overige vruchten en wat mangostukjes voor de garnering.
- Wentel de stukjes fruit door een beetje bloem.
- Meng bruine suiker met kardemom, kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel.
- Meng de gele vruchten en bruin suiker door het andere beslag.
- Schenk beide beslagen in de cakevormen. Bestrooi beide cakes met het restant geraspte kokos.
- Plaats de cakes 45-50 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en laat kort afkoelen.
Vulling
- Roer de mascarpone glad en mix de slagroom met de mascarpone.
- Voeg vanillesuiker, Grand Marnier en poedersuiker naar smaak toe.
- Vul een spuitzak met de slagroom en leg deze koud weg.
Samenstellen
- Maak de garnering klaar: lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en haal de pitjes uit de granaatappel.
- Haal de cakes voorzichtig uit het bakblik.
- Snijd beide cakes diagonaal door.
- Besmeer een open zijde met lemoncurd.
- ‘Plak’ een donkere en lichte zijde aan elkaar vast.
- Garneer de snijlijn met toefjes slagroom en eventueel rondom de cakes.
- Plaats de fruitgarnering op de toefjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.