E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tropisch mango festijn

Tijd voor een feestje? Ga dan aan de slag met deze feestelijke, tropische mangotaart. Gevuld met mango, kokos, cranberry’s waan je je zo op een zonnig oord! Zin om helemaal los te gaan? Maak de taart dan af met een spectaculair suikerwerk.

Rachida

Recept van
Rachida

Cake
(1) reviews

Ingrediënten

Mango-kokostaart

  • 185 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 180 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 125 gram magere yoghurt
  • 200 gram bloem
  • 200 gram mango
  • 50 gram kokos
  • 15 gram cranberry’s

Kruimeldeeg

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram kristalsuiker
  • 80 gram bloem

Suikerdecoratie

180 gram isomalt korrels

1 eetlepel water

Kleurstof

Decoratie 

  • 5 gram cranberry’s 

Bereidingswijze

Tropisch Mango FestijnDeze fruitige mangotaart met kokos en cranberry’s brengt je zo in zomerse sferen. Zin om je uit te sloven? Zet de ruimte dan in vuur en vlam met een spectaculair suikerwerk om de taart mee af te toppen!

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Springvorm met een diameter van 20 centimeter
  • Bakspray
  • Bakpapier
  • Zeef
  • Siliconen bakmat
  • Steelpan
  • Keukenthermometer
  • Pannenlikker
  • Satéprikkers
  • Wasknijpers
  • Hoog drinkglas

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Spray de springvorm in met bakspray en bekleed het met bakpapier.

Mangotaart

  • Doe 1de roomboter en de kristalsuiker in een kom en meng dit tot een romig geheel. 
  • Voeg één voor één de eieren toe. Wacht totdat het ei volledig is opgenomen, voor er een nieuw ei in gaat.
  • Zeef de bloem en voeg de helft hiervan toe aan het beslag. 
  • Spatel de yoghurt door het beslag en voeg vervolgens de rest van de bloem toe. 
  • Meng 30 gram kokos door het beslag. 
  • Bestrooi de cranberry’s met een laagje bloem en zet die apart. 
  • Snijd de mango in blokjes van 2 bij 2 centimeter en rol deze door de overgebleven kokos. 
  • Doe de helft van het beslag in de springvorm en verdeel daar de cranberry’s overheen. 
  • Doe vervolgens het overige beslag in de springvorm. 
  • Verdeel de mangoblokjes over het beslag.

Kruimeldeeg

  • Doe de kristalsuiker, roomboter en bloem in een kom en meng dit tot een kruimelig deeg. 
  • Verdeel het kruimeldeeg over het beslag.
  • Bak de mangotaart vervolgens af in ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Suikerdecoratie (optioneel)

  • Doe de isomaltkorrels en 1 eetlepel water in een steelpan en breng dit aan de kook totdat de korrels gesmolten zijn. 
  • Haal het mengsel van het vuur als het een temperatuur heeft bereikt van 180 graden. 
  • Laat het mengsel iets afkoelen. 
  • Giet het mengsel, in de vorm van een cirkel, op een siliconen bakmat.
  • Voeg kleurstof toe met een satéprikker.
  • Til de siliconen bakmat voorzichtig op en beweeg de isomalt heen en weer. De kleuren lopen hierdoor mooi in elkaar over. 
  • Leg de siliconen bakmat op een hoog glas. 
  • Maak plooien in de siliconen bakmat en zet ze vast met een wasknijper. Doe dit snel, want anders wordt de isomalt hard. 
  • Laat de isomaltdecoratie minimaal 15 minuten uitharden. 
  • Maak de isomaltdecoratie voorzichtig los van de siliconen bakmat.
  • Snijd de isomalt met een mes doormidden.
  • Verdeel de isomaltdecoratie over het midden van de mangotaart.

Afwerking Mangotaart

  • Strooi de cranberry’s over de taart en dien op.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.