Voorbereiding
- Verwarm de oven voorop 170°C.
- Leg een siliconen muffinvorm klaar.
Gekonfijte ananas
- Schil en snijd de ananas in blokjes.
- Verwarm honing en het merg uit de vanille in een pannetje op laag vuur totdat het vloeibaar is.
- Doe de ananas er bij en roer goed door zodat alle ananas bedekt is met een laagje honing.
- Laat even op het vuur staan totdat de ananas een kleurtje heeft en zacht is geworden.
- Stort op een brod en laat afkoelen.
Broodpudding
- Breek het stokbrood in stukjes en doe in een grote kom.
- Voeg melk, suiker, vanillemerg, kokos, ei, gekonfijte ananas (houd een beetje achter voor de saus) en de gesmolten boter toe en meng tot een smeuïge massa.
- Verdeel dit mengsel over de muffinvormpjes.
- Bak de broodpuddinkjes ongeveer 30 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.
Kokossaus
- Smelt boter met de suiker al roerend op laag vuur.
- Meng eidooiers met likeur en klop even door. Schenk het eimengsel in de pan en laat dit al roerend warm worden. Laat de saus binden maar niet koken.
- Haal de pan van het vuur, schenk de saus in een schaaltje en roer wat kokosrasp en kleingesneden gekonfijte ananas erdoor.
- Serveer bij de pudding.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.