Voorbereiding
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Leg spuitzakken klaar met ronde spuitmondjes.
- Verwarm de oven voor op 230°C.
Soezen
- Breng het water met zout, boter en suiker aan de kook.
- Zeef de bloem boven een mengkom.
- Zodra boter gesmolten is, voeg de bloem in een keer toe en roer goed met een houten spatel.
- Voeg dan, al kloppend, een voor een de eieren toe. Let op dat het deeg niet te slap wordt. Voeg eventueel een ei minder toe.
- Doe het deeg in de spuitzak.
- Spuit op een bakplaat soesjes ter grootte van een knikker.
- Spuit op de tweede bakplaat soezen ter grootte van een pingpongbal.
- Bak de soezen in de oven in ongeveer 20 minuten klaar. Let op dat de kleine soezen minder lang nodig hebben dan de grote soezen.
Vulling
- Klop de slagroom op samen met 100 gram suiker.
- Verdeel de slagroom in drie gelijke delen.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Meng dit door een deel van de slagroom.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Meng dit door een tweede deel slagroom.
- Breng het derde deel slagroom op smaak met de koffie en overige suiker.
Meringue
- Doe suiker en water in een pannetje en kook tot suikersiroop.
- Klop eiwitten luchtig.
- Zodra het eiwit bijna stijf is, schenk het suikersiroop er al kloppend voorzichtig bij. Blijf kloppen tot het schuim koud is.
- Verdeel in twee gelijke delen.
- Meng een deel meringue met de roomboter.
- Deel dit mengsel in drieën en klop door de drie verschillende vullingen.
Samenstellen en decoratie
- Doe de vullingen in spuitzakken.
- Vul een kleine en een grote soes met vanillevulling.
- Vul een kleine en een grote soes met de chocoladevulling.
- Vul een kleine en een grote soes met de mokkavulling.
- Smelt de verschillende smaken chocolade au bain-marie.
- Doop de soezen in de gesmolten chocolade; maak een pure religieuze paar, een melk religieuze paar en een derde paar met de witte chocolade.
- Stapel de kleine op de grote soezen.
- Doe de overige meringue in een spuitzak en decoreer de religieuzes hiermee.
- Serveer direct.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.