Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 110°C (heteluchtstand).
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier en teken hier cirkels op met de volgende diameters: 20, 18, 15, 13½ cm, 12 cm, 9 ½ en 7 centimeter.
Meringue
- Klop de eiwitten op medium snelheid op tot zachte pieken ontstaan.
- Voeg suiker lepel voor lepel toe en klop totdat stijve, glanzende pieken ontstaan.
- Roer het kardemompoeder voorzichtig door het mengsel.
- Voeg daarna maïzena en wijnazijn toe.
- Schep het meringuemengsel op de aangegeven cirkels op de bakplaten en werk de randen mooi af. Maak een punt op de kleinste cirkel. Gebruik eventueel een spuitzak.
- Hak de pistachenoten grof.
- Strooi de pistachenoten over de meringuecirkels, vooral langs de randen.
- Droog de taarten 1 uur. Zet daarna de oven uit en laat ze nog 1 uur in oven staan.
- Haal uit de oven en verwijder de meringue van het bakpapier. Laat afkoelen op een rooster.
Mangoslagroom
- Klop de slagroom stijf met poedersuiker.
- Pureer het vruchtvlees van de mango.
- Roer de mangopuree luchtig door de room.
Samenstellen
- Leg de grootste meringue op een taartschaal, bestrijk met een laag mangoslagroom en leg hier de een na grootste meringue op.
- Herhaal met de rest van de meringuetaarten en vorm een mooie toren.
- Haal de granaatappelpitjes los en verdeel over de toren.
Karamel
- Laat de suiker langzaam karamelliseren.
- Haal de pan van het vuur af en trek met fijne vork lange draden.
- Draai de karameldraden om de meringuetoren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.