Dragon is een kruid wat niet zo heel vaak wordt gebruikt in de bakkeuken. Maar daarom laat de anijsachtige smaak je baksels er wel snel tussenuit springen, zoals bij deze financiers toren!
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Spatel
- Liniaal
- Steelpan
- Zeef
- Satéprikker
- Kom
- Keukenthermometer
- Spuitzak
- Spuitmondje 10 millimeter
- Keukenweegschaal
- Broodmes
- Rooster
- Financiervormen
Voorbereiding voor financiers toren
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Dragon financiers
- Doe de roomboter in een steelpan en verwarm dit op middelhoog vuur totdat het hazelnootkleurig is.
- Giet de boter in een kopje en leg het vervolgens in ijswater. Dit zorgt ervoor dat de zwarte stukjes in de boter naar de bodem van het kopje zakken.
- Doe de amandelmeel, poedersuiker, bloem en het zout in een kom en meng dit door elkaar.
- Doe de eiwitten in een kom en klop dit op.
- Spatel de eiwitten door het bloemmengsel.
- Voeg 2 theelepels amandelextract toe.
- Giet de afgekoelde boter door het beslag.
- Voeg vervolgens de dragon en eventueel een extra snufje zout toe.
- Doe het beslag in een spuitzak en vul de financiervormen.
- Druk voorzichtig een aantal karamel chocolade druppels in het financiervormpje.
- Bak de financiers gaar in 15 tot 18 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de financiers uit de oven, stort ze op een rooster en zet ze voor minimaal 10 minuten in de koelkast.
Karamel ganache
- Doe de slagroom in een steelpan en verwarm dit tot net onder het kookpunt.
- Giet de warme slagroom vervolgens over de karamel chocolade druppels. Laat een tijdje staan, totdat alle druppels zijn opgelost.
Opbouw van de financiers
- Doop de vierkante financiers in de ganache en decoreer ze met extra blaadjes dragon.
- Stapel de financiers per twee, totdat er een toren ontstaat van minimaal 30 centimeter hoog.
- Spray de toren in met een laagje goudspray.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.