Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Taartring van ø 22 centimeter
- Hakmolen
- Acetaat folie
- Bakplaten
- Bakpapier
- Marmeren plaat
- Spatels
- Thermometer
- Kwastje
- Vijzel
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Leg een bakplaat in de koeling.
Biscuit
- Meng de suiker, zout, hazelnootpasta, zonnebloemolie en havermelk in de mixer met garde door elkaar.
- Voeg het hazelnootmeel toe.
- Spatel voorzichtig de maizena, bloem en bakpoeder door het beslag.
- Stort het beslag op de bakplaat en strijk uit tot een dikte van 0,5 centimeter.
- Bak de biscuit in 10 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Steek 2 ronde biscuits van ø 22 centimeter uit.
Jam
- Stamp de mastiekgom met een snuf suiker fijn met een vijzel.
- Doe samen met de suiker en het sap van een halve citroen in een steelpan.
- Voeg het water toe en breng aan de kook.
- Laat onbedekt zo’n 8 minuten koken tot de suiker is opgelost en het mengsel is ingedikt.
- Verwijder de steeltjes van de vijgen, hak ze grof en voeg ze toe.
- Halveer de druiven in de lengte en voeg ook toe.
- Voeg de kardemomzaadjes en het rozenwater toe.
- Breng het mengsel weer aan de kook, zet het vuur laag en laat onbedekt zo’n 30 minuten doorkoken.
- Schep de jam over in een schaal en laat afkoelen in de koeling.
Chocolademousse
- Smelt de chocolade au-bain marie.
- Maal in keukenmachine met messen de overige ingrediënten.
- Voeg de gesmolten chocolade toe en mix goed door elkaar.
Opbouw
- Zet de taartring op een gouden taartkarton.
- Leg de eerste biscuit op de bodem.
- Smeer in met een laagje jam en verdeel daarover een laag chocolademousse.
- Herhaal met biscuit, jam en chocolademousse.
- Smelt de chocolade au bain-marie tot 45-50 graden.
- Koel 2/3e op de marmeren plaat tot 27 graden.
- Voeg alle chocolade weer samen en roer tot het 31-32 graden is.
- Leg een strook acetaatfolie die om de taart past op de bakplaat uit de koeling.
- Smeer de getempereerde chocolade dun uit over de acetaatfolie.
- Als de chocolade begint te stollen, wikkel je de hele strook om de taart heen, met de chocolade aan de binnenkant.
- Laat de taart verder opstijven en uitharden in de koeling.
- Verwijder het acetaatfolie voorzichtig.
- Snijd de vijgen in kwarten en garneer de bovenkant van de taart hiermee.
- Bestrijk met abrikozenjam en garneer met bladgoud.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.