E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Engels Theekransje

Deze tulbandcake past perfect bij een kopje thee, maar ook zonder is ‘ie onweerstaanbaar. Snijd een plakje af, giet er wat toffeesaus over en genieten maar!

Sandra

Recept van
Sandra

Cake
(4) reviews

Ingrediënten

Cake 

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 250 gram bloem
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 1 sinaasappel
  • 50 milliliter bourbon of whisky
  • 1 mespuntje gemberpoeder
  • 1 mespuntje anijspoeder
  • 1 mespuntje kardemonpoeder
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • Het merg van 1 vanillestokje

Toffeesaus

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels bourbon of whisky

Crème

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram monchou
  • 125 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Engels theekransje - Tulband met toffeesausWaan je in een gezellig Engels theehuis met deze kruidige tulband. De combinatie van sinaasappels en verschillende kruiden zorgen ieder moment voor een warm gevoel!

Bakbenodigdheden

  • Tulbandvorm
  • Staande mixer met toebehoren
  • 3 bakjes
  • Steelpan
  • Garde
  • Spatel
  • Bakplaat
  • Bakspray
  • Spuitzak met een kartelspuitmondje

Voorbereiding tulband vulling

  • Rasp de sinaasappel, snijd de sinaasappel doormidden en pers het sap uit 1 helft van de sinaasappel. 
  • Voeg de whisky toe aan de sinaasappelsap en rasp. 
  • Snijd de gedroogde abrikozen fijn. 
  • Hak de pecannoten grof en voeg deze toe aan de whisky.
  • Voeg vervolgens de cranberry’s en rozijnen toe.
  • Laat dit 1 dag, afgedekt staan om in te trekken.

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 145 graden. 
  • Spray de tulband vorm in met bakspray.

Tulband

  • Doe de roomboter en de basterdsuiker in een kom en meng dit tot een romig geheel.
  • Voeg één voor één de eieren toe.
  • Zeef de bloem boven het beslag en spatel dit erdoor.
  • Voeg de droge kruiden en het merg van 1 vanillestokje toe aan het beslag en spatel dit erdoor.
  • Roer vervolgens de vulling van pecannoten, cranberry’s, sinaasappel en whisky door het beslag.
  • Doe het beslag in een tulbandvorm.
  • Bak de cake gaar in 85 minuten in de voorverwarmde oven.

Toffeesaus

  • Smelt de roomboter in een steelpan. 
  • Voeg de basterdsuiker en de slagroom toe en breng dit aan de kook. 
  • Laat het mengsel ongeveer 5 minuten doorkoken en roer regelmatig.
  • Haal de steelpan van het vuur en voeg een snufje zout en 2 eetlepels whisky toe. 

Crème

  • Doe de roomboter in een kom en meng dit tot een luchtig geheel.
  • Voeg de monchou, een deel van de toffeesaus (hou wel genoeg over voor het overgieten van de tulband) en de gezeefde poedersuiker toe.
  • Doe de crème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Leg de crème in de koelkast.

Opbouw van de tulband

  • Zet de tulband op een taartplateau.
  • Spuit een laagje crème rondom de cake.
  • Serveer de toffeesaus in een kannetje bij de tulband.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.