Waan je in een gezellig Engels theehuis met deze kruidige tulband. De combinatie van sinaasappels en verschillende kruiden zorgen ieder moment voor een warm gevoel!
Bakbenodigdheden
- Tulbandvorm
- Staande mixer met toebehoren
- 3 bakjes
- Steelpan
- Garde
- Spatel
- Bakplaat
- Bakspray
- Spuitzak met een kartelspuitmondje
Voorbereiding tulband vulling
- Rasp de sinaasappel, snijd de sinaasappel doormidden en pers het sap uit 1 helft van de sinaasappel.
- Voeg de whisky toe aan de sinaasappelsap en rasp.
- Snijd de gedroogde abrikozen fijn.
- Hak de pecannoten grof en voeg deze toe aan de whisky.
- Voeg vervolgens de cranberry’s en rozijnen toe.
- Laat dit 1 dag, afgedekt staan om in te trekken.
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 145 graden.
- Spray de tulband vorm in met bakspray.
Tulband
- Doe de roomboter en de basterdsuiker in een kom en meng dit tot een romig geheel.
- Voeg één voor één de eieren toe.
- Zeef de bloem boven het beslag en spatel dit erdoor.
- Voeg de droge kruiden en het merg van 1 vanillestokje toe aan het beslag en spatel dit erdoor.
- Roer vervolgens de vulling van pecannoten, cranberry’s, sinaasappel en whisky door het beslag.
- Doe het beslag in een tulbandvorm.
- Bak de cake gaar in 85 minuten in de voorverwarmde oven.
Toffeesaus
- Smelt de roomboter in een steelpan.
- Voeg de basterdsuiker en de slagroom toe en breng dit aan de kook.
- Laat het mengsel ongeveer 5 minuten doorkoken en roer regelmatig.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg een snufje zout en 2 eetlepels whisky toe.
Crème
- Doe de roomboter in een kom en meng dit tot een luchtig geheel.
- Voeg de monchou, een deel van de toffeesaus (hou wel genoeg over voor het overgieten van de tulband) en de gezeefde poedersuiker toe.
- Doe de crème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Leg de crème in de koelkast.
Opbouw van de tulband
- Zet de tulband op een taartplateau.
- Spuit een laagje crème rondom de cake.
- Serveer de toffeesaus in een kannetje bij de tulband.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.