Bakgereedschap
- Grote vaas/schaal waar je de trifle in kunt maken
- Zeef
- Bakplaat
- Keukenmachine met toebehoren
- Spuitzakken
- Zesteur
- Madeleinevorm
Voorbereiding
- Print of maak een bloemenpatroon voor je decoratiebeslag.
- Leg het patroon onder een vel bakpapier en leg dat op een bakplaat.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Vet een madeleinevorm in.
- Leg spuitzakken klaar.
- Zet een grote vaas/schaal klaar voor het opbouwen van de trifle.
Vanillevla
- Snijd het vanillestokje over de lengte door en schraap het merg eruit.
- Breng 900 milliliter melk met het vanillestokje, -merg en de suiker aan de kook
- Meng de overgebleven 100 milliliter melk met de eierdooiers en de maïzena.
- Giet bij de warme melk en blijf roeren tot het geheel dikker wordt.
- Kleur eventueel wat geler met een mespuntje kurkuma.
- Schenk de vla op twee schalen, dek af met folie en laat afkoelen in de koelkast.
Decoratiebeslag
- Meng alle ingrediënten tot een beslag.
- Verdeel over 4 bakjes en geef elk bakje een andere kleur (groen, rood, paars en bruin).
- Doe het beslag in kleine spuitzakken.
- Spuit het bloempatroon met decoratiebeslag op het bakpapier.
- Laat in de vriezer hard worden.
Biscuit
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken.
- Spatel de eidooiers erdoor.
- Zeef de bloem en maizena en spatel voorzichtig door het beslag.
- Doe het beslag in een spuitzak en spuit banen over het decoratiebeslag.
- Bak in ongeveer 8 minuten gaar.
Cake
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden.
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Rasp de citroen.
- Klop de eieren met de suiker luchtig.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel voorzichtig door het beslag.
- Spatel voorzichtig de boter door het beslag.
- Spatel de citroenrasp er ook door.
- Doe het beslag in een spuitzak en vul de madeleinevorm.
- Bak in ongeveer 10 minuten gaar.
- Verdeel het overige beslag over een bakplaat.
- Bak in ongeveer 8 minuten gaar.
Aardbeienbavarois
- Week de gelatinepoeder in koud water.
- Pureer de aardbeien met de suiker.
- Verwarm de gelatine totdat het vloeibaar is en meng door de aardbeien.
- Klop de slagroom stevig en spatel voorzichtig door de aardbeien.
- Doe in een spuitzak en laat tot gebruik opstijven in de koeling.
Rode bessencoulis
- Pureer de rode bessen met de suiker.
- Verwarm eventueel totdat de suiker is opgelost.
- Doe in een kleine spuitzak en leg opzij tot gebruik.
Samenstellen
- Doe de vanillevla in een grote spuitzak.
- Begin met de trifle door de helft van de vla op de bodem te spuiten.
- Spuit hierop een dunne laag rode-bessencoulis.
- Snijd de aardbeien in dunne plakjes en plaats deze langs de zijkant van de kom.
- Spuit hierop een laag aardbeienbavarois.
- Snijd het decoratiebiscuit in banen van 6 centimeter breed.
- Plaats het decoratiebiscuit aan de binnenkant van de vorm.
- Snijd de cake van de bakplaat en het biscuit in brokken.
- Meng met wat aardbeien.
- Vul de schaal met dit mengsel tot de bovenkant van het decoratiebiscuit.
- Plaats weer plakjes aardbeien langs de zijkant op het decoratiebiscuit.
- Vul op met aardbeienbavarois.
- Spuit hierop een dunne laag rode bessencoulis.
- Spuit de vanillevla voorzichtig op de coulis.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en doe in een spuitzak.
- Leg de madeleines in een rondje op de rand van de vaas.
- Vul eventueel de lege ruimte op met toefjes slagroom.
- Rol de rode bessen door de fijne kristalsuiker.
- Vul het midden met plakjes aardbei en de rode bessen.
- Trek met een zesteur dunne reepjes citroenschil.
- Wentel deze door de suiker en decoreer de trifle ermee.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.