Bakgereedschap
- Pizzaschep
- Pizzasteen
- Deegroller
- Kom
- Vershoudfolie
- Bakpapier
Voorbereidingen
- Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
- Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.
Deeg
- Meng de ingrediënten samen met 125 milliliter water en kneed het mengsel tot een soepel en elastisch deeg.
- Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 30 minuten rusten.
- Ga ondertussen verder met de topping en de garnering.
- Snijd het deeg in 2 gelijke delen.
- Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg heel dun uit.
- Bekleed de pizzaschep met bakpapier en plaats daar de deegplakken op.
- Bestrijk het deeg met een royale laag van het crème fraîche-mengsel en volg met de uienringen, spek en geraspte kaas.
- Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak tot de randen goudbruin kleuren.
Topping
- Pel en snijd de uien in flinterdunne ringen.
- Meng de crème fraîche met sour cream, rookzout en peper.
- Snijd het spek in kleine reepjes.
Garnering
- Meng de slagroom met mierikswortel en truffelolie en roer goed door.
- Hak de rucola fijn.
- Ga verder met het deeg.
Afwerken/decoratie
- Verdeel rucola over de flammkuchen en serveer met de mierikswortelsaus.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.