E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tiramisu met Amaretto

Evert

Recept van
Evert

Taart
(10) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 60 gram eidooier
  • 90 gram eiwit
  • 75 gram suiker
  • 25 gram oploskoffie
  • 0.5 kopje espresso (vers gezet)
  • 75 gram patentbloem

Mascarponecrème

  • 3 gelatine blaadjes
  • 2.25 deciliter slagroom
  • 25 milliliter water
  • 60 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 150 gram mascarpone

Afwerking

  • cacaopoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Biscuit

  • Klop de eidooiers los.
  • Klop het eiwit stijf. Voeg halverwege beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot mooie stijve pieken.
  • Voeg al kloppend de eidooiers voorzichtig toe.
  • Meng als laatste espresso en oploskoffie door het mengsel.
  • Zeef de bloem en spatel dit er door.
  • Strijk het beslag uit over de bakplaat en bak in ongeveer 10-12 minuten gaar.

Mascarponecrème

  • Week de gelatine.
  • Klop de eidooiers los.
  • Maak een suikersiroop van water en suiker.
  • Giet de suikersiroop al kloppend voorzichtig bij de eidooiers en klop door tot het mengsel goed koud is.
  • Klop de slagroom op.
  • Meng de mascarpone met het eidooiermengsel.
  • Smelt de gelatine met aanhangend water in een pannetje op laag vuur.
  • Klop vervolgens slagroom en gelatine door het mascarponemengsel tot een egale crème.

Afwerking

  • Snijd de biscuit in drie gelijke plakken.
  • Trempeer de plakken met amaretto.
  • Leg een biscuit op een werkplank.
  • Bestrijk met een laag mascarponecrème en dek af met een tweede laag biscuit.
  • Smeer ook hier een laag mascarponecrème op en sluit af met de laatste biscuit.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Bestuif voor serveren met cacao.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.