Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Biscuit
- Klop de eidooiers los.
- Klop het eiwit stijf. Voeg halverwege beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot mooie stijve pieken.
- Voeg al kloppend de eidooiers voorzichtig toe.
- Meng als laatste espresso en oploskoffie door het mengsel.
- Zeef de bloem en spatel dit er door.
- Strijk het beslag uit over de bakplaat en bak in ongeveer 10-12 minuten gaar.
Mascarponecrème
- Week de gelatine.
- Klop de eidooiers los.
- Maak een suikersiroop van water en suiker.
- Giet de suikersiroop al kloppend voorzichtig bij de eidooiers en klop door tot het mengsel goed koud is.
- Klop de slagroom op.
- Meng de mascarpone met het eidooiermengsel.
- Smelt de gelatine met aanhangend water in een pannetje op laag vuur.
- Klop vervolgens slagroom en gelatine door het mascarponemengsel tot een egale crème.
Afwerking
- Snijd de biscuit in drie gelijke plakken.
- Trempeer de plakken met amaretto.
- Leg een biscuit op een werkplank.
- Bestrijk met een laag mascarponecrème en dek af met een tweede laag biscuit.
- Smeer ook hier een laag mascarponecrème op en sluit af met de laatste biscuit.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Bestuif voor serveren met cacao.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.