Taart met kantsuiker
Een taart waarmee je indruk kunt maken! Maak als basis de biscuit en vul hem met mascarponecrème, ganache, gekarameliseerde appel en gezouten karamelboter.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Ronde bakvorm met een diameter van 15 centimeter
- Ronde bakvorm met een diameter van 20 centimeter
- Siliconen mal met kantpatroon
- Spuitzakjes en mondjes
- Bamboestokjes
- Thermometer
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Biscuit
- Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker voor 20 minuten.
- Meng de bloem met de maizena en een snufje zout.
- Voeg het bloemmengsel aan de eieren toe en roer het luchtig met een spatel.
- Verdeel het mengsel over de twee ronde bakvormen.
- Bak het biscuit af in 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Mascarponecrème
- Klop de mascarpone samen met de suiker en het merg van de vanille.
- Voeg de room toe aan de mascarpone.
- Klop totdat er een stevige crème ontstaat.
- Zet de mascarponecrème in de koeling.
Nougatine
- Doe de suiker en het water in een steelpannetje.
- Draai de pan even rond zodat alle suiker in contact is geweest met water en zet de pan op een laag vuur.
- Strijk de randen van de pan met een kwastje zodat de suiker niet kristalliseert.
- Kook de karamel lichtbruin tot 155 graden.
- Voeg de noten toe aan de karamel.
- Laat de nougatine afkoelen op een stuk keukenpapier.
- Maal de nougatine vervolgens en zet weg.
Gekaramelliseerde appels
- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
- Doe de appelstukjes in een pan en voeg de suiker en de kaneel toe.
- Zet de pan op het vuur en laat de appels karamelliseren.
- Laat het afkoelen.
Gezouten karamelboter
- Doe de suiker en het water in een steelpannetje.
- Draai de pan even rond zodat alle suiker in contact is geweest met water en zet de pan op een laag vuur.
- Strijk de randen van de pan met een kwastje zodat de suiker niet kristalliseert.
- Kook de karamel lichtbruin tot 155 graden.
- Voeg de gezouten boter toe en blijf roeren tot de boter gesmolten is.
- Voeg de room toe en blijf roeren tot het dikker wordt.
Kantsuiker
- Meng de kantsuiker met het water en de blauwe kleurstof.
- Strijk het suikermengsel over de siliconenmal met kantpatroon.
- Bak de kantsuiker voor 10 tot maximaal 15 minuten in de oven op 80 graden.
Opbouw
- Snijd de biscuit horizontaal in 3 lagen.
- Stapel de lagen en vul iedere laag met de mascarponecrème, ganache, gekarameliseerde appel en de gezouten karamelboter.
- Smeer de buitenkant van de taarten af met de mascarponecrème.
- Voeg een beetje blauwe kleurstof toe aan water.
- Zet twee rijstpapiervelletjes in het water met de kleurstof.
- Verfrommel keukenpapier en leg het gekleurde rijstpapier erop.
- Bak het gekleurde rijstpapier voor 15 minuten in de oven op 80 graden.
- Decoreer het rijstpapier met gouden glitters.
- Maak het cijfer 10 van fondant en plak het op het rijstpapier met eetbare lijm.
- Stapel de taarten en decoreer het met de eetbare kant en het rijstpapier.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.