Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed twee bakblikken (20 centimeter) met bakpapier.
Bakgereedschap
- 2 bakblikken (20 centimeter)
- thermometer
- taartrooster
- liniaal en meetlint
- eventueel draaiplateau
- 2 spuitflesjes om de ganache op te spuiten
- deeg schraper
Chocoladecake
- Schenk de koffie in een maatbeker en meng de cacao erdoor.
- Mix bloem, baksoda, bakpoeder, zout en suiker in een kom.
- Voeg hier de eieren, het water, de olie en de vanille aan toe.
- Giet er als laatste het koffie- en cacao-mengsel bij.
- Verdeel het beslag over de twee bakblikken en bak de taarten in 35 à 40 minuten gaar.
- Als taarten zijn afgekoeld, snijd deze in twee lagen.
Melkchocolade mousse
- Los de gelatine op in de koffie.
- Splits de eieren.
- Smelt de chocolade en boter au bain-marie.
- Voeg de eidooiers toe aan het koffie-gelatine-mengsel en roer ze, au bain-marie, tot een geheel.
- Voeg het mengsel toe aan de gesmolten chocolade.
- Klop het eiwit met 2 eetlepels suiker en voeg dit toe aan de chocolade.
- Klop de slagroom en schenk de rum hierbij.
- Meng deze ook met het chocolade-ei-mengsel.
- Laat het geheel in de ijskast afkoelen en opstijven.
Witte chocolade botercrème
- Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat hem iets afkoelen.
- Klop de boter luchtig en voeg er de poedersuiker aan toe.
- Schep de gesmolten witte chocolade in de boter.
- Voeg de slagroom, het snufje zout en het vanille-extract hieraan toe.
Witte chocolade ganache
- Verwarm de room en giet deze over de witte chocolade.
- Laat het geheel enkele minuten staan – daarna voorzichtig roeren zodat alle chocoladestukjes smelten.
Pure chocolade ganache
- Verwarm de room en giet deze over de pure chocolade.
- Laat het geheel enkele minuten staan – daarna voorzichtig roeren zodat alle chocoladestukjes smelten.
Puur chocolade blaadjes
- Tempereer de pure chocolade en giet deze over een stuk acetaatfolie.
- Trek met een vork wat strepen door de chocolade; boetseer met een vinger een vorm van een blad. Laat drogen.
Afwerking
- Verdeel de melkchocolademousse over de verschillende taartlagen en stapel voorzichtig op elkaar.
- Bestrijk de gehele taart royaal met de witte chocolade botercrème en laat hem afkoelen in de ijskast.
- Giet de witte en pure chocolade ganache over de taart. Strijk voorzichtig uit over de taart voor een marmer-effect.
- Garneer de taart met de chocoladebladen en de met goudpoeder ‘vergulde’ bramen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.