Bakgereedschap
- 2 Madeleine bakvormen
- Zeef
- Staande mixer met toebehoren
- Spuitzakken
- Piepschuimen theepot
- 100 cocktailprikkers
- Kwasten
- Blender
- Deegroller
- Siliconen mat
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 230 graden onder- en bovenwarmte.
- Vet de madeleinevorm in met boter en zet de bakvorm in de vriezer.
Earl Grey Tea Madeleine
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Zeef de bloem, earl grey tea poeder, zout en bakpoeder.
- Klop de eieren en de suiker tot een luchtig licht mengsel.
- Spatel de droge ingrediënten er voorzichtig door.
- Mix ook de boter en honing door het beslag.
- Doe het beslag in een spuitzak en leg het 30-60 minuten in de koelkast.
- Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden.
- Spuit de madeleinevorm ¾ vol met beslag.
- Bak de madeleines in zo’n 6 minuten gaar, of tot de madeleine terugveert.
- Herhaal tot al je beslag op is.
- Stort de madeleines op een rooster en laat afkoelen.
Bergamot icing
- Meng de poedersuiker met het sap tot een stevige icing.
- Doop 1 kant van de earl grey tea madeleines in de icing, laat uitdruppelen en laat de madeleines uitharden.
Chocolade en Kersen Madeleine
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Zeef de bloem, cacaopoeder, zout en bakpoeder.
- Klop de eieren en de suiker tot een luchtig licht mengsel.
- Spatel de droge ingrediënten er voorzichtig door.
- Mix ook de boter en honing door het beslag.
- Doe het beslag in een spuitzak en leg het 30-60 minuten in de koelkast.
Vulling
- Maal de kersen fruitspread in de blender fijn.
- Breng aan de kook met de agar-agar voor 2-3 minuten.
- Giet op een bord en laat afkoelen.
- Maal het daarna opnieuw fijn in de blender.
- Giet de kersen gelei in een spuitzak een plaats in de koelkast.
Afbakken
- Vul de madeleinevorm voor ⅔ met beslag.
- Maak een kuiltje met een eetlepel en spuit er een beetje vulling in.
- Spuit de laatste ⅓ beslag er overheen en plaats in de oven.
- Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden.
- Bak de madeleines in zo’n 6 minuten gaar, of tot de madeleine terugveert.
- Herhaal tot al je beslag op is.
- Stort de madeleines op een rooster en laat afkoelen.
Kersen icing
- Meng de poedersuiker met het sap tot een dunne icing.
- Doop de bovenkant van de madeleines in de icing.
- Bestrooi met gedroogd kersenpoeder.
- Laat uitharden.
Opbouw
- Rol de fondant met behulp van de poedersuiker uit tot een grote lap.
- Bekleed de theepot met fondant.
- Meng wat kleurstof met wodka om er eetbare verf van te maken en schilder een vrolijk patroon op de theepot.
- Steek de madeleines rondom met cocktailprikkers vast aan de theepot.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.