Bakgereedschap
- Bakplaat
- Bakpapier
- 15 tartelette ringen ø 8 centimeter
- Cirkelvormige uitsteker van ø 10 centimeter
- Blindbakbonen
- Deegroller
- Staafmixer
- Hakmolen
- Spuitzakken
- Rond spuitmondje ø 1 centimeter
- Gekartelde spuitmondjes groot
- Zesteur
- Rasp
- Huishoudfolie
Voorbereiding
- Zet het water voor het deeg in de vriezer.
- Zet ook een bakje water voor de zalm tartelettes in de vriezer.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de tartelette ringen in met boter.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Knip 15 vierkantjes bakpapier van ongeveer 13 bij 13 centimeter.
Deeg
- Meng de bloem en zout in een kom.
- Snijd de boter in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
- Wrijf de boter door de bloem met je vingertoppen tot je een kruimelig mengsel hebt.
- Voeg de eieren en het ijswater toe en kneed snel tot een bal.
- Kneed niet te veel, als het deeg te droog is voeg dan nog wat extra water toe.
- Verpak het deeg in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
- Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven aanrecht.
- Steek cirkels uit van ø 10 centimeter en bekleed de tartelette ringen met het deeg.
- Snijd de randen netjes bij.
- Zet de tartelettes op de bakplaat.
- Leg een bakpapiertje op het deeg en vul met blindbakbonen.
- Bak de tartelettes 15 minuten blind.
- Verwijder het bakpapier en de vulling en bak de tartelettes nog ongeveer 10-15 minuten tot ze gaar en gekleurd zijn.
Avocadotartelette
- Snijd de avocado’s door en doe het vruchtvlees met de crème fraiche en een eetlepel limoensap in de beker van de staafmixer.
- Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper en doe in een spuitzak met kartelmondje.
- Vul de afgekoelde tartelettes met een dunne laag avocadomousse.
- Leg in het midden de garnalen en decoreer met een rondje toeven.
- Bestrooi met een klein snufje cayennepeper en decoreer met bieslook.
Italiaanse tartelette
- Snijd de mozzarella in stukjes en pureer met 2 – 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak.
- Doe in een spuitzak met rond spuitmondje en leg koel.
- Doe de rucola, knoflook, pistachenoten, geraspte parmezaanse kaas en 100 milliliter olijfolie in een keukenmachine en maal fijn. Voeg eventueel meer olijfolie toe.
- Doe deze rucolapesto in een spuitzak.
- Snijd de kerstomaatjes in plakjes.
- Vul de afgekoelde tartelettes met toefjes mozzarellamousse.
- Spuit er kleine druppels rucolapesto tussen.
- Garneer met de plakjes tomaat en wat blaadjes rucola.
Zalm tartelette
- Was de komkommer en snij met een zesteur dunne sliertjes van de schil.
- Leg de reepjes in ijswater.
- Rasp de schil van de limoen en pers hem uit.
- Pureer de gerookte zalm met de slagroom, mascarpone, limoen en dille.
- Breng op smaak met gemalen peper en doe in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
- Spuit toefjes zalmmousse in de tartelettes.
- Maak van de komkommersliertjes een nestje en leg op de tartelettes.
- Garneer met wat dille en de zalmeitjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.