Bodem
- Wrijf bloem, bakpoeder, suiker, sinaasappelschil en boter in elkaar tot een kruimelig deeg.
- Maak een kuiltje in het midden en giet daar het ei en water in.
- Kneed snel tot een glad deeg.
- Wikkel in folie en laat een uur in de koelkast opstijven.
Frangipane
- Klop de zachte boter op.
- Voeg eieren en een deel van de suiker toe. Klop goed door elkaar.
- Voeg al kloppend de rest van de suiker, rum en als laatste het amandelpoeder toe.
- Klop tot een soepele frangipane en doe in een spuitzak.
Samenstellen en afbakken
- Rol het koude deeg uit tot 2 millimeter dikte en leg de deegplak even in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
- Vet tartelettevormpjes in met boter en bestuif met bloem.
- Haal het deeg uit de oven en bekleed de vormpjes hiermee.
- Vul ze op met de frangipane en bestrooi met kokos.
- Bak de tartelettes in 15 minuten mooi bruin en gaar.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Snijd de ananas klein en decoreer de tartelettes met ananas en een beetje rum.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.