E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tartelettes met deglet nour dadels

Deze tartelettes maak je met deglet nour dadels en oranjebloesemwater. De gehakte pistachenootjes geven ze een klein krokantje.

Amel

Recept van
Amel

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Paté sablé

  • 9 eetlepels water
  • 130 gram boter
  • 10 gram bakpoeder
  • 300 bloem

Vulling

  • 100 gram boter
  • 100 suiker
  • 1 ei
  • 90 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater
  • Deglet nour dadels

Garnering

  • Pistachenoten
  • Abrikozenjam
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater

Bereidingswijze

Bijzondere tartelettes met oranjebloesemwater, dadels en abrikozenjam.

Bakbenodigdheden

  •   Tartelettevormpjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Paté sablé

  • Doe de boter en het water in een pan en zet de pan op het vuur.
  • Zet het vuur uit zodra de boter is gesmolten.
  • Voeg de bloem en het bakpoeder toe en maak een deeg.
  • Maak een bolletje van het deeg.
  • Verdeel het deeg over de tartelettevormpjes.

Vulling

  • Meng de suiker door de boter en voeg het ei toe.
  • Voeg het amandelpoeder, de bloem en 1 eetlepel oranjebloesemwater toe en meng goed.
  • Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodems van de tartelettes en schik vervolgens de dadels gelijkmatig in de vorm.

Opbouw

  • Bak de tartelettes voor 7 minuten.
  • Verlaag dan de temperatuur naar 180 graden en bak nog 5 à 7 minuten door, tot de tartelettes goudbruin zijn.
  • Laat de tartelettes afkoelen op een rooster.
  • Hak de pistachenoten fijn.
  • Verwarm de abrikozenjam en zeef hem. 
  • Voeg het resterende oranjebloesemwater toe.
  • Besmeer de zijkanten van de tartelettes met jam en plak de gehakte pistachenoten aan de zijkanten van de tartelettes.
  • Besmeer de bovenkant van de tartelettes met jam en serveer op kamertemperatuur.

Tips voor het maken van tartelettes

5 TIPS

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.