Bijzondere tartelettes met oranjebloesemwater, dadels en abrikozenjam.
Bakbenodigdheden
- Tartelettevormpjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Paté sablé
- Doe de boter en het water in een pan en zet de pan op het vuur.
- Zet het vuur uit zodra de boter is gesmolten.
- Voeg de bloem en het bakpoeder toe en maak een deeg.
- Maak een bolletje van het deeg.
- Verdeel het deeg over de tartelettevormpjes.
Vulling
- Meng de suiker door de boter en voeg het ei toe.
- Voeg het amandelpoeder, de bloem en 1 eetlepel oranjebloesemwater toe en meng goed.
- Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodems van de tartelettes en schik vervolgens de dadels gelijkmatig in de vorm.
Opbouw
- Bak de tartelettes voor 7 minuten.
- Verlaag dan de temperatuur naar 180 graden en bak nog 5 à 7 minuten door, tot de tartelettes goudbruin zijn.
- Laat de tartelettes afkoelen op een rooster.
- Hak de pistachenoten fijn.
- Verwarm de abrikozenjam en zeef hem.
- Voeg het resterende oranjebloesemwater toe.
- Besmeer de zijkanten van de tartelettes met jam en plak de gehakte pistachenoten aan de zijkanten van de tartelettes.
- Besmeer de bovenkant van de tartelettes met jam en serveer op kamertemperatuur.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.