E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tarte Tatin met peer, geitenkaas en walnoten

Karin

Recept van
Karin

Taart
Hartig
(11) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 200 gram bloem
  • 150 gram roomboter (ijskoud maar niet bevroren)
  • 2 eetlepels ijskoud water
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 3 gram zout
  • 2 eidooiers
  • 175 gram rietsuiker
  • bosje tijm
  • bosje rozemarijn
  • 5 peren (groot)
  • 150 gram verse geitenkaas

Peren

  • 5 peren (groot)
  • 175 gram rietsuiker
  • 50 gram boter

Bereidingswijze

Deeg

  • Zeef de bloem in een grote kom.
  • Voeg poedersuiker, zout en 100 gram koude boter in blokjes toe.
  • Verwerk het geheel tot een kruimeldeeg.
  • Klop de eidooiers door en voeg toe.
  • Schenk het koud water erbij en kneed het geheel kort tot een net samenhangende bal.
  • Maak het deeg plat en leg het 30 minuten koud weg.

Peren

  • Schil de peren, halveer ze en haal het klokhuis eruit.
  • Smelt rietsuiker in een pan. Laat het karamelliseren tot een lichtbruin taaier wordend goedje. Houd met een kwastje en water de randen schoon.
  • Voeg boter in blokjes toe en laat uitbruisen.
  • Hang een bosje rozemarijn en tijm in het mengsel.
  • Leg de peren met de bolle kant erin, schep om en laat garen.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Vet een springvorm in met boter.
  • Schep de overtollige karamel uit de pan en bewaar deze.

Samenstellen en afbakken

  • Wacht enkele minuten en haal de rozemarijn eruit.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot 2-3 centimeter breder dan de springvorm.
  • Leg de peren op de bodem van de springvorm.
  • Modelleer het deeg om de peren en prik het deeg in in het midden.
  • Bak het geheel in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten.
  • Rooster intussen de walnoten in de pan.
  • Haal de Tarte Tatin uit de oven, laat deze 5 minuten staan en keer om.
  • Brokkel er geitenkaas overheen en verdeel de noten.
  • Leg takjes rozemarijn in het midden.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.