Deeg
- Zeef de bloem in een grote kom.
- Voeg poedersuiker, zout en 100 gram koude boter in blokjes toe.
- Verwerk het geheel tot een kruimeldeeg.
- Klop de eidooiers door en voeg toe.
- Schenk het koud water erbij en kneed het geheel kort tot een net samenhangende bal.
- Maak het deeg plat en leg het 30 minuten koud weg.
Peren
- Schil de peren, halveer ze en haal het klokhuis eruit.
- Smelt rietsuiker in een pan. Laat het karamelliseren tot een lichtbruin taaier wordend goedje. Houd met een kwastje en water de randen schoon.
- Voeg boter in blokjes toe en laat uitbruisen.
- Hang een bosje rozemarijn en tijm in het mengsel.
- Leg de peren met de bolle kant erin, schep om en laat garen.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Vet een springvorm in met boter.
- Schep de overtollige karamel uit de pan en bewaar deze.
Samenstellen en afbakken
- Wacht enkele minuten en haal de rozemarijn eruit.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot 2-3 centimeter breder dan de springvorm.
- Leg de peren op de bodem van de springvorm.
- Modelleer het deeg om de peren en prik het deeg in in het midden.
- Bak het geheel in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten.
- Rooster intussen de walnoten in de pan.
- Haal de Tarte Tatin uit de oven, laat deze 5 minuten staan en keer om.
- Brokkel er geitenkaas overheen en verdeel de noten.
- Leg takjes rozemarijn in het midden.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.