Deeg
- Kluts het ei.
- Meng de suiker met de boter en de helft van het ei.
- Voeg het water toe. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom met de boter.
- Voeg het zout toe en kneed tot een deeg.
- Pak in in plasticfolie en zet in de koelkast.
Vulling
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Mix het amandelmeel, de boter, de suiker, de bloem, de citroenrasp, de eieren en het zout met de handmixer tot een egaal beslag.
- Vet de taartvorm in.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte bekleed de vorm. Snijd de bovenkant netjes bij.
- Verdeel de vulling over de bodem.
- Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis.
- Snijd de halve peren vervolgens in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik en schik ze op de taart.
- Strooi wat amandelschaafsel om de peren heen.
- Bak de tarte bourdaloue in circa 45 minuten gaar en goudbruin.
- Zeef de jam eerst en verwarm de jam zodra de taart gebakken is.
- Bestrijk de taart met de jam.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.