Bakgereedschap
- Pannenkoekpan
- Taartrooster
- Taartring ø 18 centimeter
- Acetaatfolie
- Kookring ø 18 centimeter
- Spuitzakken
- Glad spuitmondje
- Rasp
- Handmixer
- Zeef
- Garde
- Bakplaat
- Siliconen bakmat
- Paletmes
- Chopper
Voorbereiding voor het taartje van Suzette
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Rooster de amandelen 2 x 4 minuten in de oven, schep tussendoor om.
- Leg een silicone bakmat op een bakplaat.
- Plaats acetaatfolie in de taartring.
Crêpe Suzette
- Vermeng de ingrediënten tot een egaal mengsel en zet opzij, maak in de tussentijd de vullingen.
- Bak 25 flensjes in een koekenpan.
- Laat de flensjes afkoelen op een rooster.
- Steek rondjes van ø 18 centimeter uit.
Mandarijnencrème
- Rasp de schil van de mandarijnen.
- Klop de slagroom lobbig.
- Klop de mascarpone los met het sap van 2 mandarijnen, de mandarijnrasp en de poedersuiker.
- Spatel de slagroom door de mascarpone en klop eventueel nog op.
- Doe in een spuitzak met glad spuitmondje.
- Leg koel tot gebruik.
Karamel
- Maak karamel van de suiker, water en glucosestroop.
Gekarameliseerde amandelen
- Leg de gebrande amandelen op de siliconen bakmat.
- Giet 150 gram karamel over de gebrande amandelen.
- Laat afkoelen.
- Breek het mengsel in stukken en maal in stukjes in een chopper.
Sinaasappel karamelsaus
- Roer de boter door de rest van de karamel die nog in de pan zit.
- Blus het af met het sap en slagroom.
- Voeg de rasp en laat 5 minuten inkoken.
- Roer de grand marnier door de saus.
- Koel terug in de koelkast.
Garnering van het taartje van Suzette
- Snijd een sinaasappel in dunne plakken.
- Snijd partjes uit 1 sinaasappelplakje.
- Maak een sinaasappelkrul van een dunne plak sinaasappel.
Opbouw
- Bouw het taartje van Suzette op door om en om een flensje en mandarijnroom in de taartring te plaatsen.
- Om de 5 flensjes volgt een laag met gekarameliseerde amandelen en karamelsaus.
- Smeer de taart af met mandarijncreme.
- Besprenkel de taart met de karamelsaus.
- Decoreer het taartje van Suzette met de sinaasappelplakken.
Serveren
- Verwarm de grand marnier en steek deze aan.
- Giet al brandend over het taartje van Suzette.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.