Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
Boterdeeg
- Rooster de hazelnoten in een kleine koekenpan.
- Laat ze afkoelen en vermaal ze in de foodprocessor
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
- Leg een vel bakpapier klaar en rol daarop je deeg uit tot 4 millimeter dik. Snijd je deeg uit in een rechthoek van ongeveer 15 bij 24 centimeter.
- Bak je deegplak in een voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten gaar.
Biscuit
- Verhoog de temperatuur van je oven naar 200 graden.
- Smelt de boter in een pannetje en zet even opzij.
- Snijd de kersen in kleine stukjes.
- Scheid de eieren.
- Klop de eiwitten met de helft van de suiker op met de keukenmachine.
- Klop de eigelen met de andere helft van de suiker au bain-marie.
- Spatel het eigeel voorzichtig door het eiwit.
- Houd 2 eetlepels bloem apart. Zeef de rest van de bloem boven je eimengsel en spatel het erdoor.
- Spatel nu ook de boter door je beslag.
- Spatel de twee eetlepels bloem door de kersen.
- Meng de kersen voorzichtig door het beslag.
- Smeer je beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 12 minuten gaar.
- Laat afkoelen en snijd in drie gelijke plakken van ongeveer 15 bij 24 centimeter.
Meringue-bomen
- Verlaag de temperatuur van je oven naar 135 graden.
- Verwarm au bain-marie de eiwitten met de suiker, totdat de suiker is opgelost.
- Doe het mengsel in de kom van de mixer en klop het stijf.
- Spatel de maïzena voorzichtig door het eiwitmengsel.
- Breng op kleur met een paar druppels van de groene kleurstof.
- Doe in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 18 kerstbomen. Dit doe je door drie toeven meringue bovenop elkaar te spuiten.
- Laat een uur drogen in de oven.
Swiss Meringue
- Verwarm au bain-marie de eiwitten met de suiker, totdat de suiker is opgelost.
- Doe het mengsel in de kom van de mixer en klop het stijf.
Kersensiroop
- Verdun de kersensiroop eventueel met wat water.
Stracciatellamousse
- Klop de slagroom stevig (kwarkdikte).
- Schraap het merg uit het vanillestokje.
- Meng de mascarpone met de poedersuiker en het vanillemerg.
- Roer de slagroom er voorzichtig doorheen.
- Snijd de chocolade in kleine stukjes.
- Spatel de chocolade door de mousse.
- Doe in een spuitzak en laat even opstijven in de koelkast.
Chocoladeschotsen
- Smelt de chocolade au-bain marie.
- Tempereer de chocolade.
- Schep met een eetlepel druppels chocolade op acetaatfolie en strijk deze met een paletmes uit tot langwerpige strepen.
- Laat uitharden.
Afwerking
- Leg je boterkoek neer, dit is de bodem. Smeer hier een dun laagje stracciatellamousse op.
- Leg hier en plak biscuit op.
- Bestrijk je biscuit met wat kersensiroop.
- Spuit een laag mousse op je biscuit. En leg daar weer een plak biscuit op.
- Herhaal bovenstaande stappen.
- Smeer de taart aan de zijkanten af met de mousse en laat even opstijven in de koelkast.
- Besmeer de bovenkant van de taart dun met swiss meringue. Doe de overige meringue in een spuitzak met plat spuitmondje en spuit een band langs de randen van je taart.
- Werk de zijkant af met de meringue en zet hierin de chocoladeschotsen
- Plaats de meringue-kerstbomen bovenop de taart en bestrooi met poedersuiker.
Bakgereedschap
- Standmixer met toebehoren
- Handmixer
- Bakplaat
- A4 Acetaatfolie (6x)
- Paletmes
- Hakmolen
- Deegroller
- Garde
- Grote spuitzakken
- Steen (om chocolade te tableren)
- Spuitmond gekarteld
- Kersenontpitter (niet noodzakelijk, wel handig)
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.