Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Bedek drie bakplaten met opstaande rand met bakpapier.
- Leg drie taartringen (of andere dingen om de biscuits meer uit te snijden) klaar met een diameter van 16, 20 en 24 centimeter.
Amandelbiscuit
- Vermaal de amandelen met de helft van de suiker.
- Voeg 900 gram ei toe en spatel dit erdoorheen.
- Klop in een andere kom het eiwit op met de rest van de suiker tot stijve pieken vormen.
- Meng de gesmolten boter door het amandelmengsel.
- Spatel de bloem door het amandelmengsel.
- Spatel als laatst voorzichtig het eiwit erdoorheen.
- Verdeel het beslag in drieën en meng een deel met de rode kleurstof, een deel met de blauwe kleurstof en laat het laatste deel neutraal.
- Giet het beslag op de bakplaten met bakpapier en bak in circa 10-12 minuten gaar.
- Keer het amandelbiscuit om na het bakken en laat afkoelen op een bakpapier. Verwijder het bakpapier en laat verder afkoelen.
- Steek me de bavaroisringen een kleine, middel en grote ronde plak uit per kleur.
Sinaasappelbotercrème
- Halveer de vanillepeulen in de lengte en schraap het merg eruit.
- Verhit melk, suiker en vanillemerg in een pan en breng dit naar het kookpunt.
- Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker.
- Meng vervolgens de bloem erdoorheen tot een glad mengsel.
- Voeg een scheutje van de warme melk toe, roer even door en giet dan alles in de pan met melk.
- Laat dit kort garen (‘bloepen’) voor 5 minuten.
- Schenk de banketbakkersroom op een natgemaakte bakplaat, dek het af met plasticfolie (om velletjes te voorkomen) en laat het afkoelen.
- Klop de boter met de poedersuiker luchtig.
- Voeg het stapsgewijs toe aan afgekoelde de banketbakkersroom.
- Roer de sinaasappellikeur, een beetje oranje kleurstof en de sinaasappelrasp door de room.
- Zet het afgedekt weg in de koelkast.
Samenstellen en garnering
- Klop de slagroom stijf met de suiker, de sinaasappellikeur en oranje kleurstof.
- Maak een rood-wit-blauwe stapeltaart van de gekleurde biscuit:
- Begin met de blauwe biscuit. Smeer een laagje abrikozenjam erop, verdeel de slagroom erover en doe de andere blauwe biscuitlaag erbovenop.
- Smeer de buitenkant van de cake af met de sinaasappelbotercrème.
- Bekleed de blauwe biscuit met de blauwe marsepein.
- Herhaal dit met de juiste kleuren van de biscuits tot de biscuits op zijn.
- Stapel de taarten op elkaar.
- Werk de taart af met de slagroom en botercrème.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.