E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Taaitaai

Robèrt maakt taaitaai van roggebloem met anijs. Om van te smullen tijdens de sinterklaastijd!

Koekjes
(124) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 350 gram koekzoet (of honing)
  • 100 milliliter water
  • 450 gram roggebloem, gezeefd
  • zonnebloemolie

Bereiding

  • 90 gram koekzoet (of honing)
  • 9 gram speculaaskruiden (of meer naar smaak)
  • 9 gram baking soda
  • 12 gram anijszaad
  • losgeklopt ei om af te strijken
  • gehakte amandelen of parelsuiker (optioneel)

Bereidingswijze

Deeg

  • Breng het water aan de kook met koekzoet.
  • Voeg de kokende massa al roerende toe aan de gezeefde roggebloem.
  • Meng goed en stort het deeg uit op een plaatje.
  • Olie het deeg licht in met zonnebloemolie.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat minimaal 24 uur rusten.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Draai het deeg nog even goed door voordat je het verder verwerkt.
  • Voeg de ingrediënten één voor één toe aan het deeg en meng goed.
  • Rol het deeg uit tot een plak van ca. 7-10 mm dik en snijd het in de gewenste vorm, rechthoeken bijvoorbeeld.
  • Leg de taaitaai minimaal 4 cm uit elkaar op de bakplaat.
  • Bestrijk lichtjes met ei en bestrooi eventueel met gehakte amandelen of parelsuiker.
  • Bak in de oven tot mooi gaar; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de taaitaai.

Meer Sinterklaas recepten?

Recept voor Sinterklaas Pavlova’s met speculaascrème 

Recept voor gevulde speculaaskoeken

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.