Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg een bombevorm klaar.
Biscuit
- Smelt de boter.
- Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken.
- Roer de eieren met de resterende suiker schuimig.
- Meng de bloem met het amandelmeel.
- Roer de boter door de eidooiers, roer de helft van de bloem en een eetlepel eiwit erdoor.
- Spatel de rest van de bloem en het eiwit erdoor. Smeer het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak het biscuit in de oven in circa 7 minuten goudbruin en gaar.
- Laat het biscuit afkoelen.
Frambozenjam
- Doe de frambozen samen met de geleisuiker in een pannetje met dikke bodem en breng aan de kook.
- Doe de citroensap erbij en kook enkele minuten op laag vuur.
- Koel terug.
- Smeer een laagje jam op de koude biscuit en rol deze stevig op.
- Rol de biscuit in in plastic folie en laat opstijven in de koelkast.
Bavarois
- Meng het fruit met de cognac en de vanillesuiker. Zet weg.
- Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom tot yoghurt dikte.
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Breng in een pan de melk met het vanillemerg aan de kook.
- Roer de eidooiers los met de suiker.
- Schenk er een beetje hete melk bij en roer goed door.
- Schenk het eimengsel bij de warme melk en bind op laag vuur zonder te koken. Blijf continu goed roeren.
- Schenk op een schaal en laat afkoelen.
- Verwarm de gelatine op middelhoog vuur met aanhangend water tot het is gesmolten. Roer de gelatine door de koude banketbakkersroom.
- Spatel dit vervolgens door de slagroom.
- Doe in een schaal en laat opstijven in de koelkast.
Bombe
- Haal de biscuitrol uit de koelkast en snijd in dunne plakjes.
- Bekleed de bombekom met plasticfolie.
- Bekleed de binnenkant van de kom met plakjes biscuit en schenk twee derde van de bavarois erop.
- Meng de rest van de bavarois met het in cognac geweekte fruit en schenk in de kom.
- Beleg de bavarois met plakjes biscuit en vouw het plastic dicht.
- Leg er een bord op en laat de bombe zo lang mogelijk opstijven in de koelkast.
Abrikozenjam
- Laat voor de abrikozenmoes de gedroogde abrikozen minstens een uur wellen in het water.
- Breng de abrikozen vervolgens samen met de suikers aan de kook. Laat 2 minuten pruttelen en pureer eventueel tot een gladde moes.
Afwerking
- Verwarm en zeef de abrikozenjam en rooster het amandelschaafsel in een droge pan.
- Stort de bombe op een serveerschaal en verwijder het plastic folie.
- Bestrijk de bombe met de jam en strooi de amandelen langs de rand.
- Klop de slagroom op en doe in een spuitzak.
- Decoreer de bombe met slagroom en vers fruit.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.