E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Sweetie and meatie at the same time

Deze flammkuchen is een combinatie van smaken om u tegen te zeggen! Zoet, zout: alle facetten komen aan bod.

Hanneke

Recept van
Hanneke

Hartig
(5) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 300 gram bloem
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 125 milliliter bruisend water
  • theelepel zout
  • 0.5 theelepel peper

Topping

  • 125 milliliter crème fraîche
  • 200 gram gruyère kaas (geraspt)
  • 2 conference peren
  • 100 gram Prosciutto ham
  • 100 gram rucola
  • 100 gram cranberry’s
  • 100 gram walnoten
  • 100 milliliter balsamico azijn

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Pizzasteen
  • Kommen (2 stuks)
  • Deegroller
  • Koekenpan

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een bal. Laat het deeg een paar minuten rusten.
  • Ga ondertussen verder met de topping.
  • Verdeel de deegbal in 4 bollen en rol deze met de deegroller uit tot platte schijven.
  • Beleg de bodems met crème fraîche, geraspte gruyère kaas, peer en ham.
  • Plaats de bodems op de voorverwarmde pizzasteen en bak 5 minuten.

Topping

  • Was en snijd de peren in parten en verwijder het klokhuis.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.
  • Scheur of snijd vervolgens de ham in gelijke stukjes.
  • Meng de olijfolie en de balsamicoazijn tot een dressing.
  • Voeg de rucola samen met de cranberry’s en de walnoten aan een kom toe en breng op smaak met de dressing.
  • Ga verder met het beleggen van de bodem.

Afwerken/decoratie

  • Serveer de Sweetie and meatie at the same time met de salade.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.