Bakgereedschap
- Pizzasteen
- Kommen (2 stuks)
- Deegroller
- Koekenpan
Voorbereidingen
- Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
- Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.
Deeg
- Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een bal. Laat het deeg een paar minuten rusten.
- Ga ondertussen verder met de topping.
- Verdeel de deegbal in 4 bollen en rol deze met de deegroller uit tot platte schijven.
- Beleg de bodems met crème fraîche, geraspte gruyère kaas, peer en ham.
- Plaats de bodems op de voorverwarmde pizzasteen en bak 5 minuten.
Topping
- Was en snijd de peren in parten en verwijder het klokhuis.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.
- Scheur of snijd vervolgens de ham in gelijke stukjes.
- Meng de olijfolie en de balsamicoazijn tot een dressing.
- Voeg de rucola samen met de cranberry’s en de walnoten aan een kom toe en breng op smaak met de dressing.
- Ga verder met het beleggen van de bodem.
Afwerken/decoratie
- Serveer de Sweetie and meatie at the same time met de salade.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.