Een heerlijke luchtige cake, deze Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake). Een cake met weinig ingrediënten, maar groots resultaat. Net als voor elke andere cake geldt: zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint. Let ook op dat je bakspullen goed schoon en vetvrij zijn.
Zo maak je de Surinaamse eiercake
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de eieren, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en meng dit in 10 minuten tot een glad geheel.
- Voeg dan de rum, geschaafde amandelen, sinaasappelrasp, kaneel en vanille-extract toe en meng dit goed door.
- Voeg beetje bij beetje de cakemeel en de bakpoeder toe.
- Voeg 115 milliliter zonnebloemolie toe.
- Giet het beslag in een ingevette springvorm.
- Bak de cake gaar in 30 minuten.
- Verwarm de boter in een steelpan.
- Haal de cake uit de oven (check met een satéprikker of hij gaar is) en dek hem voor 3 minuten af met aluminiumfolie.
- Bestrijk de cake met de (afgekoelde!) gesmolten boter en daarna met rum.
- Laat de cake afkoelen.
- Decoreer de cake met gekleurde muisjes.
Benieuwd naar alle recepten van de Surinaamse ontbijttafel van Aruna?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.