E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Suikertentje

Een echt bouwwerk, dit suikertentje van nougat en raampjes van isomalt. Best een uitdaging volgens Robèrt. Het moeilijkste? Het karamelliseren van de nougat.

Robèrt van Beckhoven

Recept van
Robèrt van Beckhoven

Taart
(3) reviews

Ingrediënten

Taartje

  • Sloffendeeg
  • Zwitserse room
  • Spijsroom

Nougat

  • 300 gram basterdsuiker
  • 20 gram boter
  • 100 gram sesam
  • 100 gram pistache
  • 100 gram glucose
  • 400 gram isomalt

Decoratie

  • Fruit

Bereidingswijze

De bakkers in de tent krijgen Zwitserse room, sloffendeeg en spijsroom. Maar wil je dit nou ook zelf maken? Volg dan de volgende recepten.

Sloffenbodem van Robèrt

Recept voor spijsroom

Recept voor Zwitserse room

Benodigdheden

  • Grote pan/pannenkoekenpan (voor plakken van de driehoekjes)
  • Twee bakmatten
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Bakring voor taartje
  • Steker voor het sloffendeeg

Presentatie

  • Plank

Bereidingswijze suikertentje

  • Zet de oven op 210 graden.
  • Maak van het sloffendeeg een slofje.
  • Rol het deeg uit tot 7 millimeter en steek uit.
  • Spuit een streepje spijsroom op en bak op 170 graden rond de 9 minuten af.
  • Nu ga je de nougat maken voor het tentje.
  • Smelt de boter en glucose en voeg langzaam beetje bij beetje de basterdsuiker erbij.
  • Doe hierna de de pistache en de sesam erbij.
  • Verdeel de nougat over twee bakmatten en rol uit zodat het groot genoeg is om de vormen voor het tentje uit te steken.
  • Om de vormen uit te kunnen steken, speel je met de oven: in en uit de oven op gevoel.
  • Nu ga je de raampjes van de tent maken.
  • Smelt de isomalt en giet in de vormen.
  • Maak het tentje en gebruik het restant van de isomalt om de zijkanten aan elkaar te lijmen.
  • Spuit het slofje af met de Zwitserse room en decoreer met fruit.
  • Zet het tentje over het taartje en presenteer op een plank.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.