De bakkers in de tent krijgen Zwitserse room, sloffendeeg en spijsroom. Maar wil je dit nou ook zelf maken? Volg dan de volgende recepten.
Benodigdheden
- Grote pan/pannenkoekenpan (voor plakken van de driehoekjes)
- Twee bakmatten
- Bakpapier
- Bakplaat
- Bakring voor taartje
- Steker voor het sloffendeeg
Presentatie
- Plank
Bereidingswijze suikertentje
- Zet de oven op 210 graden.
- Maak van het sloffendeeg een slofje.
- Rol het deeg uit tot 7 millimeter en steek uit.
- Spuit een streepje spijsroom op en bak op 170 graden rond de 9 minuten af.
- Nu ga je de nougat maken voor het tentje.
- Smelt de boter en glucose en voeg langzaam beetje bij beetje de basterdsuiker erbij.
- Doe hierna de de pistache en de sesam erbij.
- Verdeel de nougat over twee bakmatten en rol uit zodat het groot genoeg is om de vormen voor het tentje uit te steken.
- Om de vormen uit te kunnen steken, speel je met de oven: in en uit de oven op gevoel.
- Nu ga je de raampjes van de tent maken.
- Smelt de isomalt en giet in de vormen.
- Maak het tentje en gebruik het restant van de isomalt om de zijkanten aan elkaar te lijmen.
- Spuit het slofje af met de Zwitserse room en decoreer met fruit.
- Zet het tentje over het taartje en presenteer op een plank.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.