Voorbereiding
- Vet een broodbakblik van 30 bij 11 centimeter goed in met boter.
- Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
Suikerbrood
- Verwarm een beetje melk tot lauwwarm. Voeg boter en gist toe en laat oplossen.
- Meng bloem, suiker, overige melk, gistmengsel, citroenrasp en eidooier in een kom en kneed eerst 2 minuten langzaam door elkaar.
- Voeg zout toe en kneed het deeg vervolgens 5 minuten steviger door. Dit kan met de hand of de keukenmachine.
- Laat het deeg 15 minuten rijzen.
- Kneed parelsuiker en kaneel erdoor en bol op.
- Laat 5 minuten rusten.
- Sla het deeg plat en rol op.
- Doe het deeg in de bakvorm en laat nog eens 15 minuten rijzen.
- Bak het brood vervolgens in 40-50 minuten gaar en bruin.
- Haal uit de oven en stort het direct op een rooster.
- Laat afkoelen.
Sinaasappelboter
- Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap er uit.
- Verwarm beiden samen met het kaneelstokje in een pannetje op laag vuur. Laat koken tot het sap bijna is verdampt.
- Laat afkoelen.
- Klop de boter zacht en breng op smaak met de sinaasappelstroop.
- Rol de boter in plastic en laat opstijven in de koelkast.
- Serveer bij het suikerbrood.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.