E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Sugar pie honey bunch

Farida

Recept van
Farida

Brood
(0) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • roomboter
  • suiker

Brooddeeg

  • 180 gram melk
  • 25 gram verse gist
  • 40 gram gembersiroop
  • 75 gram boter
  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 2 eieren

Vijgenboter

  • 100 gram boter
  • 60 gram gedroogde vijgen
  • 90 gram sinaasappelsap
  • 40 gram geleisuiker

Brooddeeg II

  • 175 gram parelsuiker (greinsuiker)
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • gesmolten boter

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een broodbakvorm in met een dikke laag boter en bestrooi met suiker.

Brooddeeg

  • Warm de melk op in een pannetje tot lauwwarm (maximaal 37°C). Zet het vuur uit.
  • Los gist en gembersiroop op in de warme melk.
  • Smelt boter in een apart pannetje en laat afkoelen.
  • Kneed bloem, zout, gistmengsel, gesmolten boter en eieren tot een soepel deeg.
  • Laat het afgedekt onder een vochtige doen ongeveer 45 minuten rijzen.

Vijgenboter

  • Roer de boter glad met een mixer of klopper.
  • Snijd de vijgen in kleine stukjes en breng samen met de sinaasappelsap in een pannetje aan de kook. Laat ongeveer 3 minuutjes sudderen.
  • Pureer de vijgen met een staafmixer en meng de geleisuiker er doorheen.
  • Zet het pannetje terug op het vuur en laat de jam 1 minuutje koken.
  • Schep de jam in een bakje en laat goed afkoelen.
  • Roer 2 eetlepels afgekoelde vijgenjam door en gladde boter.
  • Laat opstijven in de koelkast.

Brooddeeg II

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Pak het gerezen deeg er bij en kneed hier suiker en kaneel doorheen.
  • Rol het deeg op tot een broodvorm.
  • Leg de deegrol met de naad naar beneden in de bakvorm en laat ongeveer 15 minuten rijzen.
  • Bak het brood vervolgens 30 minuten. Het brood is klaar als deze hol klinkt wanneer u op de bodem tikt.
  • Haal het brood uit de vorm, bestrijk met gesmolten boter en laat afkoelen op een rooster.
  • Serveer met de vijgenboter.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.