Janny wist niet zo goed wat zij van deze strudel kon verwachten, maar is positief verrast! Ze vindt de zuurkool heel lekker en kruidig en ook Robèrt is enthousiast over de smaakcombinaties. Een hartige strudel voor een goede bodem op de piste!
Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Keukenweegschaal
- Spatel
- Garde
- Steelpan
- Mengkom
- Spuitzak
- Zeef
- Maatbeker
- Keukenmachine
- Koekenpan
- Rasp
- Keukenthermometer
- Theedoek
Zelfgemaakte zuurkool
- Snijd de witte kool fijn en bewaar een schoon blad.
- Voeg een klein beetje zout toe en kneus de kool tot het glazig wordt en veel vocht loslaat.
- Voeg de kruiden toe en meng dit goed door.
- Doe de kool en het pekelwater in een weckpot, zodat de kool onder water staat.
- Leg het schone blad kool bovenop, duw de rest van de kool naar beneden en sluit de pot af.
- Zet de pot in het donker, op kamertemperatuur.
- Open de pot 2 tot 3 keer per dag. De zuurkool is klaar als er geen gasvorming meer is, dit is ongeveer na 3 weken.
Voorbereiding voor de strudel
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
Strudel deeg
- Meng de bloem, zonnebloemolie, ei, zout, lauwwarm water en witte wijnazijn in een kom goed door.
- Kneed het mengsel in 10 tot 15 minuten tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in 2 bollen, dek deze af en laat ze 30 minuten rusten.
Gekaramelliseerde ui
- Snijd de uien in dunne ringen.
- Verhit een klein beetje olie in een steelpan, voeg de uienringen toe en laat ze in 30 tot 40 minuten karamelliseren op laag vuur.
- Voeg de azijn en basterdsuiker toe en laat het 5 minuten pruttelen.
- Breng de uien op smaak met peper en zout.
Aardappelvulling
- Bak de spekjes in een koekenpan.
- Schil de aardappels en rasp deze grof.
- Doe de aardappelrasp in een theedoek en knijp het vocht eruit.
- Rasp alle kazen grof.
- Doe de aardappelrasp, kaasrasp en spekjes in een kom, meng dit goed door en breng het op smaak met peper en zout.
Mosterdvinaigrette
- Meng de azijn met de mosterd en de groentefond door elkaar.
- Voeg al kloppend de olijfolie toe en laat dit 20 minuten rusten.
- Breng op smaak met peper en zout.
Opbouw van de strudel
- Bestrooi een theedoek met bloem.
- Rol het deeg uit op de theedoek en trek het indien nodig nog verder uit met je handen.
- Smeer het deeg in met een laagje boter.
- Vul het deeg met de aardappelvulling en zuurkool.
- Rol het deeg strak op.
- Bak de strudel in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Serveer de strudel met mosterdvinaigrette en rucola.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.