E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Jodela struuudel

Deze strudel is eens wat anders: hartig in plaats van zoet. Hij zit boordevol wortel, courgette, zeekraal en zalm. Maak de strudel af met een romige saffraansaus en een zoete bananenchutney.

Anne

Recept van
Anne

Hartig
(0) reviews

Ingrediënten

Strudeldeeg

  • 145 gram bloem
  • 80 milliliter water
  • 3 gram zout
  • Sap van 0,5 citroen
  • 15 milliliter zonnebloemolie

Saffraansaus

  • 40 milliliter olijfolie
  • 1 sjalot
  • 0,05 gram saffraan
  • 100 milliliter kookroom
  • Scheutje vermout

Bananenchutney

  • 1 sjalot
  • 5 gram steranijs
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 2 bananen
  • 20 milliliter gembersiroop
  • 10 gram zeezout
  • 10 gram peper

Kruidenboter

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 2 tenen knoflook
  • 15 gram dille

Vulling

  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 40 gram zeekraal

Decoratie

  • 300 gram verse zalm
  • 40 gram paneermeel
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram sesamzaadjes

Bereidingswijze

Strudel met zalm en bananenchutney van AnneDeze hartige strudel is volgens Janny goed op smaak en Robèrt vindt de vulling van wortel, courgette en zalm heel verrassend.

Benodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Deegroller
  • Spatel
  • Garde
  • Mandoline
  • Laken

Voorbereiding voor de strudel

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Strudeldeeg

  • Meng de bloem, water, zout en citroensap in een kom tot een soepel deeg.
  • Voeg de zonnebloemolie toe en mix dit kort door.
  • Bol het deeg op, verpak het in vershoudfolie en laat het 60 minuten rusten in de koelkast.
  • Bestrooi het laken met een beetje bloem en rol het deeg uit. Rek het deeg verder uit met de handen tot een groot vierkant.

Saffraansaus

  • Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit het sjalotje.
  • Blus het sjalotje af met een flinke scheut vermout en roer dit kort door.
  • Voeg vervolgens de saffraan en kookroom toe en roer tot de saus een gele kleur krijgt.
  • Laat de saus zachtjes inkoken.

Bananenchutney

  • Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit het sjalotje.
  • Voeg de steranijs en tomatenpuree toe en roer dit kort door.
  • Snijd de banaan in stukjes.
  • Voeg de banaan en gembersiroop toe en laat dit zachtjes inkoken.
  • Breng de chutney op smaak met zout en peper.

Kruidenboter

  • Laat de boter smelten in de steelpan en fruit de knoflook hierin.
  • Doe de dille in de pan en roer kort door. Haal de pan direct van het vuur.

Vulling

  • Blancheer de zeekraal.
  • Snijd ondertussen de wortel en courgette julienne.

Opbouw van de strudel

  • Smeer een laagje knoflook-dille boter op het uitgerolde deeg en besprenkel dit vervolgens met paneermeel. Houd 5 centimeter van de bovenkant vrij van boter en paneermeel.
  • Leg een lange baan groente op het stuk deeg waar geen boter en paneermeel op zit.
  • Leg de zalm bovenop de groente.
  • Vouw het deeg dubbel, zodat het een rol wordt.
  • Smelt de roomboter.
  • Besmeer de strudel met een laagje gesmolten roomboter en sesamzaadjes.
  • Bak de strudel in 15 minuten gaar.
  • Verdeel de saffraansaus over het bord waar de strudel op geserveerd wordt.
  • Snijd de strudel in stukken en serveer het met de bananenchutney.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.