Deze hartige strudel is volgens Janny goed op smaak en Robèrt vindt de vulling van wortel, courgette en zalm heel verrassend.
Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Mengkom
- Bakplaat
- Deegroller
- Spatel
- Garde
- Mandoline
- Laken
Voorbereiding voor de strudel
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Strudeldeeg
- Meng de bloem, water, zout en citroensap in een kom tot een soepel deeg.
- Voeg de zonnebloemolie toe en mix dit kort door.
- Bol het deeg op, verpak het in vershoudfolie en laat het 60 minuten rusten in de koelkast.
- Bestrooi het laken met een beetje bloem en rol het deeg uit. Rek het deeg verder uit met de handen tot een groot vierkant.
Saffraansaus
- Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit het sjalotje.
- Blus het sjalotje af met een flinke scheut vermout en roer dit kort door.
- Voeg vervolgens de saffraan en kookroom toe en roer tot de saus een gele kleur krijgt.
- Laat de saus zachtjes inkoken.
Bananenchutney
- Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit het sjalotje.
- Voeg de steranijs en tomatenpuree toe en roer dit kort door.
- Snijd de banaan in stukjes.
- Voeg de banaan en gembersiroop toe en laat dit zachtjes inkoken.
- Breng de chutney op smaak met zout en peper.
Kruidenboter
- Laat de boter smelten in de steelpan en fruit de knoflook hierin.
- Doe de dille in de pan en roer kort door. Haal de pan direct van het vuur.
Vulling
- Blancheer de zeekraal.
- Snijd ondertussen de wortel en courgette julienne.
Opbouw van de strudel
- Smeer een laagje knoflook-dille boter op het uitgerolde deeg en besprenkel dit vervolgens met paneermeel. Houd 5 centimeter van de bovenkant vrij van boter en paneermeel.
- Leg een lange baan groente op het stuk deeg waar geen boter en paneermeel op zit.
- Leg de zalm bovenop de groente.
- Vouw het deeg dubbel, zodat het een rol wordt.
- Smelt de roomboter.
- Besmeer de strudel met een laagje gesmolten roomboter en sesamzaadjes.
- Bak de strudel in 15 minuten gaar.
- Verdeel de saffraansaus over het bord waar de strudel op geserveerd wordt.
- Snijd de strudel in stukken en serveer het met de bananenchutney.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.