E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Après-strudel

Deze strudel is gevuld met peren, vijgen, hazelnoten en kastanjepuree. De hazelnoten zijn heel lekker in combinatie met de karamelsaus. Decoreer de strudel met sneeuwvlokjes, gemaakt van poedersuiker, voor een extra feestelijk resultaat.

Kim

Recept van
Kim

Taart
(18) reviews

Ingrediënten

Strudeldeeg

  • 145 gram bloem
  • 80 gram water
  • 15 gram zonnebloemolie
  • 3 gram zout
  • 0,5 theelepel citroensap
  • 50 gram ongezouten roomboter

Vulling

  • 3 peren
  • 6 vijgen
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram kastanjecrème
  • 80 gram hazelnoten
  • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels maïzena
  • 5 eetlepels panko

Karamelsaus

  • 70 gram kristalsuiker
  • 15 gram water
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 100 milliliter slagroom
  • 200 gram kastanjecrème
  • 1 vanillestokje
  • Snufje zout

Decoratie

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Strudel met peren, vijgen en hazelnoten van KimDeze strudel komt erg dicht in de buurt van een traditionele apfelstrudel, maar is toch een beetje anders. De jury vindt de structuur van deze strudel erg lekker en ze zijn onder de indruk van de karamelsaus.

Benodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Mengkom
  • Staafmixer
  • Spatel
  • Keukenweegschaal
  • Steelpan
  • Koekenpan
  • Theedoek
  • Vershoudfolie
  • Bakpapier
  • Garde
  • Laken

Voorbereiding voor de strudel

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

Strudeldeeg

  • Meng de bloem, water, zout en het citroensap in een kom tot een soepel deeg.
  • Voeg de zonnebloemolie toe en roer dit kort door het deeg.
  • Kneed het deeg in 10 minuten verder.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 45 minuten rusten.

Vulling

  • Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze 10 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Snijd de peren en vijgen in plakjes.
  • Bak de peren met de boter, suiker en vanillemerg goudbruin in een koekenpan.
  • Hak de noten grof en bak ze mee.
  • Maak een mengsel van water en maïzena en meng dit met de kastanjecrème.
  • Giet het mengsel bij de vulling in de pan en laat het indikken.
  • Voeg de vijgen toe en laat het geheel afkoelen.

Opbouw van de strudel

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bestuif een laken met een beetje bloem.
  • Rol het deeg uit op het laken en trek, indien nodig, verder uit met je handen tot een rechthoek van 40 bij 80 centimeter.
  • Smelt de boter en bestrijk het deeg ermee.
  • Strooi een laagje panko over de boter heen.
  • Verdeel de vulling over het deeg. Houd 5 centimeter aan de onderkant van het deeg vrij.
  • Vouw de vrijgehouden onderkant van het deeg over de vulling. Rol met behulp van het laken de strudel verder op en zorg ervoor dat het uiteinde naar beneden wijst.
  • Bak de strudel in 13 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Karamelsaus

  • Smelt de suiker met het water in een steelpan tot het een goudbruine kleur krijgt.
  • Roer de boter door het mengsel tot het is opgelost.
  • Voeg vervolgens de slagroom, kastanjecrème en vanillemerg toe en roer dit tot een gladde saus.
  • Breng de karamelsaus op smaak met een snufje zout.

Decoratie van de strudel

  • Haal de strudel uit de oven en bestrijk het direct met gesmolten boter.
  • Maak van bakpapier een mal voor blaadjes en leg deze op de bovenkant van de strudel.
  • Bestrooi de strudel met poedersuiker en verwijder het bakpapier.
  • Serveer de strudel met de karamelsaus.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.