Robèrt vindt deze strudel super lekker. En volgens Janny zijn de smaken goed in balans. Kortom: een heerlijke strudel!
Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Doek
- Steelpan
- Spatel
- Deegroller
- Vershoudfolie
- Bakpapier
Voorbereiding van de strudel
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
Strudel deeg
- Mix de bloem, water, zonnebloemolie, citroensap en zout in 10 minuten tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 60 minuten rusten.
Vulling
- Schil de peren en bewaar de schillen.
- Snijd de peren in grote stukken en bestrooi deze met kaneel.
- Verwarm de suiker in een steelpan en maak een goudkleurige karamel.
- Voeg dan de peren en de boter toe aan de karamel.
- Roer voorzichtig door tot alle boter is gesmolten en de peren bedekt zijn met een laagje karamel.
- Snijd de kastanjes in kwarten.
- Haal de stukjes peer uit de karamel.
- Voeg de kastanjes en het zout toe aan de karamel.
- Laat de kastanjes kort de karamel opnemen en haal ze vervolgens uit de steelpan.
Gekonfijte gember
- Snijd de gember fijn en blancheer de stukjes.
- Verwarm het water met de suiker in een steelpan en konfijt de gember hierin.
Gekonfijte perenschil
- Snijd de perenschillen in dunne reepjes.
- Verwarm de suiker met het kaneelstokje, maple extract en het water in een steelpan.
- Konfijt de perenschillen in het mengsel in de pan.
Opbouw van de strudel
- Bestuif een doek met bloem en rol het deeg hier voorzichtig op uit. Trek het deeg, indien nodig, nog iets verder uit met je handen.
- Bestrijk het deeg met een laagje boter en strooi de panko hier overheen.
- Doe de crème fraîche en het vanillemerg in een kom, meng dit goed door en verdeel dit over de panko.
- Verdeel de gekaramelliseerde perenstukjes, kastanjes, maïzena, de overige karamel en de gekonfijte gember over het deeg.
- Rol het deeg voorzichtig op met behulp van de doek.
- Bak de strudel in 13 tot 14 minuten goudbruin.
- Haal de strudel uit de oven en bestrijk het met een beetje boter.
- Decoreer de strudel met gekonfijte perenschil en bestrooi met poedersuiker en kaneel.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.