E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Perenpracht

Deze zoete strudel is gevuld met peren, kastanjes en gedecoreerd met gekonfijte perenschillen. Ontzettend lekker en zeker het proberen waard!

Mats

Recept van
Mats

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Strudeldeeg

  • 150 gram bloem
  • 80 gram water
  • 15 gram zonnebloemolie
  • 0,5 theelepel citroensap
  • 1 gram zout

Vulling

  • 700 gram Conference peren
  • 20 gram kaneel
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram voorgekookte kastanjes
  • 2 gram zout

Gekonfijte gember

  • 30 gram gember
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram water

Gekonfijte perenschil

  • Perenschillen
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram water
  • 1 kaneelstokje
  • 2 druppels maple extract

Decoratie

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram panko
  • 30 gram maïzena
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram poedersuiker
  • 10 gram kaneel

Bereidingswijze

Strudel met peren, kastanjes en gekonfijte gember van MatsRobèrt vindt deze strudel super lekker. En volgens Janny zijn de smaken goed in balans. Kortom: een heerlijke strudel!

Benodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Doek
  • Steelpan
  • Spatel
  • Deegroller
  • Vershoudfolie
  • Bakpapier

Voorbereiding van de strudel

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

Strudel deeg

  • Mix de bloem, water, zonnebloemolie, citroensap en zout in 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 60 minuten rusten.

Vulling

  • Schil de peren en bewaar de schillen.
  • Snijd de peren in grote stukken en bestrooi deze met kaneel.
  • Verwarm de suiker in een steelpan en maak een goudkleurige karamel.
  • Voeg dan de peren en de boter toe aan de karamel.
  • Roer voorzichtig door tot alle boter is gesmolten en de peren bedekt zijn met een laagje karamel.
  • Snijd de kastanjes in kwarten.
  • Haal de stukjes peer uit de karamel.
  • Voeg de kastanjes en het zout toe aan de karamel.
  • Laat de kastanjes kort de karamel opnemen en haal ze vervolgens uit de steelpan.

Gekonfijte gember

  • Snijd de gember fijn en blancheer de stukjes.
  • Verwarm het water met de suiker in een steelpan en konfijt de gember hierin.

Gekonfijte perenschil

  • Snijd de perenschillen in dunne reepjes.
  • Verwarm de suiker met het kaneelstokje, maple extract en het water in een steelpan.
  • Konfijt de perenschillen in het mengsel in de pan.

Opbouw van de strudel

  • Bestuif een doek met bloem en rol het deeg hier voorzichtig op uit. Trek het deeg, indien nodig, nog iets verder uit met je handen.
  • Bestrijk het deeg met een laagje boter en strooi de panko hier overheen.
  • Doe de crème fraîche en het vanillemerg in een kom, meng dit goed door en verdeel dit over de panko.
  • Verdeel de gekaramelliseerde perenstukjes, kastanjes, maïzena, de overige karamel en de gekonfijte gember over het deeg.
  • Rol het deeg voorzichtig op met behulp van de doek.
  • Bak de strudel in 13 tot 14 minuten goudbruin.
  • Haal de strudel uit de oven en bestrijk het met een beetje boter.
  • Decoreer de strudel met gekonfijte perenschil en bestrooi met poedersuiker en kaneel.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.